Parówki sojowe chili w omlecie wegetariańskim



Szybko,zdrowo i przede wszystkim genialnie smacznie..da się! I to z piekarnika, w brytfannie.
To będzie szybkie śniadanie, ale takie , które przypadnie każdemu do gustu.
Użyję do tego celu brytfanny Toscana, O NIEJ TUTAJ, której jestem pewna jak własnej kieszeni, gdyż mi nic nie przypali i niczego nie...doprowadzi do wyszuszenia na przykład.

Składniki
-parówki sojowe chili Polsoja
-cebula
-przyprawy Skworcu- przyprawa do potraw z jajek, sól ,pieprz
-jaja

Rozgrzej piekanik do 200 stopni.


Do brytfanny Toscana dodaj odrobinę oleju i usmaż cebulkę i parówki Polsoja na zloty kolor.
Jajko zmiksuj z przyprawą do jajek Skworcu , solą i pieprzem...




Wlej do brytfanny. Zamknij.

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz do momentu, aż omlet się zetnie.

Wyjmij z piekarnika i zobacz jak pięknie się prezentuje jajo w tej brytfannie, która jak widać nie przypala, nie brudzi się, można potrząsać omletem na wszystkie strony a on sobie będzie latał czyściutki po całej brytfannie. Nic się nie przypaliło, nic nie przywarło.

Pokrój w kwadraty omlet.

Kromki razowego chleba lekko podgrzej na patelni.

Ułóż na nich kwadraty zapiekanki i podawaj z sałatką.
Szybko, pysznie i zdrowo... i co najważniejsze bez grama stresu!


SMACZNEGO !



Komentarze

  1. Jaki fajny przepis - z pewnością wykorzystam! :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!