Wyniki konkursu z SIR WILLIAMS TEA




Nadszedł czas na podanie wyników herbacianego konkursu.
Wybór nie był łatwy, gdyż ...nie czytacie tekstu-zasad ze zrozumieniem.
Praca spełnia warunki, a tu klops ...brakuje np. odpowiedzi na pytanie „W obydwu przypadkach uzasadnij dlaczego herbata powinna znalezć się na świątecznym stole”, albo jest kreatywna praca, ale nie spełnia tego warunku
***Ważne !-na zdjęciu nie może być widoczna konkurencyjna herbata, co oznacza, że jeśli chodzi o herbatę konkurencji to prosilibyśmy, aby nie prezentować konkurencyjnych nazw, logo na saszetkach, zawieszkach do herbat ekspresowych, opakowań w tle itd. itp.
Wyłoniliśmy dwóch równorzędnych zwycięzców- przepis na danie oraz sposób podania herbaty, oczywiście liczyły się również odpowiedzi na pytanie konkursowe.
Nagroda wędruje do



Wielkanocna babka herbaciana
SKŁADNIKI:
1. Masło 100 gram
2. 2 jajka
3. mleko 100 ml
4. 1 łyżka aromatycznej herbaty
5. cukier 80 gram
6. proszek do pieczenia 2 łyżeczki
7. mąka 200 gram
8. Szczypta soli
POLEWA:
1. 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
DODATKOWO:
1. Margaryna do wysmarowania formy
2. Mąka do wysypania formy
3. Wiórki kokosowe

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Mleko zagotuj i zalej nim herbatę.
2. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj żółtka, a następnie stopniowo dodawaj wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia oraz odcedzoną i przestudzoną bawarkę.
3. Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i delikatnie wymieszaj z masą.
4. Do wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką formy do babki włóż ciasto i piecz w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku około 40 minut.
Polewa:
1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
2. Upieczoną i wystudzoną babkę polej czekoladą i posyp wiórkami kokosowymi.
SMACZNEGO!

Moim zdaniem herbata powinna znaleźć się na świątecznym stole, ponieważ jej delikatny smak i aromat stanowi doskonałe uzupełnienie świątecznej uczty. Poza tym Święta bez herbaty to jak Święta Wielkanocne bez żuru.

Nagroda wędruje do


Dobra herbata to prawdziwy skarb na świątecznym stole. Wszyscy jesteśmy tak przejedzeni, że orzeźwiająca filiżanka królewskiego napoju jest na wagę złota. W tym wyjątkowym czasie parzenie herbaty musi być jednak specjalne. Nie wypada podawać jej w zwykłym kubku ani używać niedobrej wody.


GRATULUJEMY!
Proszę o nadesłanie adresów do wysyłki nagrody , z numerem telefonu dla kuriera, na zkuchnidokuchni77@interia.pl , do trzech dni od ogłoszenia wyników!
Dziękujemy za wspólną zabawę...!





Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!