Leśna grochówka



Pewnie spytacie dlaczego moja grochówka jest …leśna...


 Ano dlatego, że ma w sobie przede wszystkim - grzyby, że daje mocy i kopa nawet drwalom.
Grochówka jest również treściwa, pyszna, w pełni naturalna- idealna na stół, niezastąpiona podczas biwaków.
Przepis niezwykle prosty. Bo to TRADYCYJNE JADŁO!


Przepis dla każdego.

Składniki
- groch- jaki lubicie u mnie ciekawy groch o nazwie „hostyjka”
-patyczki szynkowe TRADYCYJNE JADŁO
-zioła  Małgorzaty SKWORCU
-przyprawa naturalna- suszone pomidory, czosnek niedźwiedzi,pietruszka
-grzyby leśne, ale mogą być również pieczarki
-cebula
-oliwa z oliwek
-czosnek
-sos pomidorowy włoski, z butelki
-świeża natka pietruszki

Dzień wcześniej trzeba namoczyć groch, na drugi dzień wypłukać i zalać czystą wodą.
Ugotować do miękkości.
Cebulę podsmażyć na oliwie. Wyręczył mnie robot i gotowanie indukcyjne.


Do podsmażonej cebuli dodałam podgotowany groch i zaczęłam ponownie gotować.
Dodałam ziół .



Dusiłam.
Pokroiłam w plasterki patyczki szynkowe.



Dodałam do całości.
Międzyczasie, kiedy to wszystko powoli sobie pyrkało, pokroiłam na kawałki pieczarki i podsmażyłam.
Usmażone dodałam do grochu.
Następnie wlałam sos pomidorowy i natkę pietruszki, wcześniej poszatkowana drobno.
Trochę pieprzu, soli.


Jeszcze lekkie gotowanie i…najlepiej nie jeść od razu, ale poczekać ,aż się przegryzie.

Smacznego!



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!