Kasza gryczana z kalafiorem i tuńczykiem
To
jedna z moich ulubionych propozycji na śniadanko. Idealna do podania
przed wyjściem z domu, idealna by zapakować do śniadaniówki !
Nie
zwlekajcie i szybko sobie to zróbcie!
Składniki
- pół kalafiora
- olej kokosowy extravirgin nierafinowany Skworcu
- woreczek kaszy gryczanej Melvit
- natka pietruszki
- pół łyżeczki przyprawy curry
- sól himalajska różowa lub morska
- puszka tuńczyka
- oliwa z oliwek
Ugotuj
kaszę gryczaną na sypko.
Umyj
kalafior, podziel na różyczki .
Ugotuj
w szerokim rondlu w lekko osolonej wodzie i kiedy woda zupełnie
wyparuje, dodaj oleju kokosowego.
Podsmaż.
Dodaj
przyprawę curry i sól.
Dodaj
kaszę gryczaną oraz tuńczyka.
Udekoruj
natką pietruszki.
Zjedz
ze smakiem lub zabierz ze sobą dosłownie wszędzie!
I
niech moc kaszy z Tobą będzie !
Miłego
dnia !
Wygląda apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuń