Kasza jaglana z białym winogronem, migdałami, jagodami goji i sezamem



O prozdrowotnych właściwościach kaszy jaglanej nie musimy przekonywać już chyba nikogo.
To skarb, a kto go odnalazł, zdrowie odnalazł.


Dziś szybka i lekka propozycja na śniadanie.
Szybka, a to dlatego, że kaszo-maniacy mają zawsze jaglanki nad-stan w lodówce, zawsze ugotowana i przechowywana w szklanym pojemniku do żywności.
Wystarczy ją wyciągnąć i lekko uprażyć na oleju kokosowym ,aby była sypka, ciepła i po prostu pyszna.
Warto ją mieć pod ręką, bo można wyczarować na prawdę wiele pysznych i zdrowych dań, przede wszystkim szybkich i dających mnóstwo energii i radości.


Składniki
  • ugotowana kasza jaglana w ilości ile potrzebujesz
  • migdały SYMBIO
  • jagody goji
  • zielone winogrona lub inne
  • biały i czarny sezam
  • siemię lniane
  • listki mięty
  • olej kokosowy do podprażenia kaszy


Rozgrzej niewielką ilość oleju kokosowego na patelni podpraż kasze jaglaną.
Wysyp ją na talerz.
Posiekaj migdały i wsyp na suchą i gorącą patelnię, w towarzystwie sezamu i siemienia lnianego.
Podpraż.
Do kaszy dodaj winogrona, posyp ziarnami.
Dodaj jagody goji i listki mięty.
Śniadanie gotowe!

Szybko i na prawdę zdrowo!



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!