Owsianka z bakaliami

Halina,płatki owsiane,owsianka,żurawina,śliwka,migdaly,orzechy laskowe,figi,daktyle.


Kochani, dzień dobry owsianką z bakaliami.
Owsianką, którą ugotowałam tak ,jak lubię, czyli "na klej do tapet".
Owsiankę podaję w ten sposób moim dzieciom, gdzie jedno z nich takich właśnie potrzebuje.



Składniki
  • płatki owsiane błyskawiczne Halina
  • spora garść suszonych bakalii, u mnie figi, śliwki, daktyle,migdały, żurawina, orzechy laskowe, oraz opcjonalnie czarny sezam
  • mleko
Halina,płatki owsiane,owsianka,żurawina,śliwka,migdaly,orzechy laskowe,figi,daktyle.

Halina,płatki owsiane,owsianka,żurawina,śliwka,migdaly,orzechy laskowe,figi,daktyle.

Zagotowałam mleko i wsypałam płatki.
Po ugotowaniu kleistej owsianki, dodałam figi,daktyle,śliwki.
Jeszcze minutka gotowania .
Przed podaniem posypałam orzechami i sezamem.
Podałam!
Zjedzone ze smakiem i mlaskaniem!
Na zdrowie!

Halina,płatki owsiane,owsianka,żurawina,śliwka,migdaly,orzechy laskowe,figi,daktyle.

Halina,płatki owsiane,owsianka,żurawina,śliwka,migdaly,orzechy laskowe,figi,daktyle.




Komentarze

  1. Bakaliowa - najlepsza na świecie. Sama taką jadam i sobie chwalę. Moc smaku i zdrowia.Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!