Kasza jaglana z papryczkami padron, pomidorem i koperkiem


papryczki padron,kasza jaglana,jaglany detoks,dania z kaszą jaglaną, kasza jagana z pomidorem,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,najlepszy blog kulinarny,

Pomysł na bardzo szybki obiad. U mnie niemal błyskawiczny ,gdyż ugotowana kasza jaglana została mi z poprzedniego dnia i chciałam dać jej drugą szansę.
Obiad niezwykle aromatyczny. Albo nawet kolacja.Możesz ją zabrać wszędzie ze sobą w pojemniku. Na zimno i na ciepło. Na pikniku, w pociągu, w autobusie. Posiłek jak się patrzy!



Składniki
  • opakowanie papryczek padron (małe zielone papryczki, absolutnie nie pikantne)
  • pomidory malinowe lub pomidory koktajlowe
  • czosnek
  • siekany koperek, bazylia
  • tarty parmezan
  • sól i pieprz do smaku
  • ugotowana na sypko kasza jaglana u mnie KUPIEC
  • olej kokosowy do smażenia
papryczki padron,kasza jaglana,jaglany detoks,dania z kaszą jaglaną, kasza jagana z pomidorem,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,najlepszy blog kulinarny,




Na rozgrzaną patelnie dodaj odrobinkę oleju kokosowego i wrzuć pokrojone na mniejsze kawałki papryczki. Podsmaż ,aż staną się chrupiące. Dodaj pokrojone w kawałki pomidory malinowe, czosnek ile chcesz, dosmacz solą i pieprzem
Duś wszystko pod przykryciem.

papryczki padron,kasza jaglana,jaglany detoks,dania z kaszą jaglaną, kasza jagana z pomidorem,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,najlepszy blog kulinarny,

Dodaj koperek oraz kaszę jaglaną, którą ugotujesz wcześniej zgodnie z wytycznymi na opakowaniu. U mnie kasza jaglana Kupiec w nowym opakowaniu.


Całość wymieszaj. Jeszcze chwilkę podduś, aby składniki sobą przeszły. Zetrzyj sporą ilość parmezanu po wierzchu . Dodaj jeśli chcesz bazylię.Na pewno pasuje koperek świeży, pachnący prosto z ogródka, lub jeśli udało się Wam zamrozić- też będzie dobry!  Można dosmaczyć oliwą z oliwek.
Podawaj ciepłe. Bądź schłodzone! 
Idealne na wynos, do pudełka!
Smacznego!

papryczki padron,kasza jaglana,jaglany detoks,dania z kaszą jaglaną, kasza jagana z pomidorem,z kuchni do kuchni,katarzyna franiszyn luciano,najlepszy blog kulinarny,



Komentarze

  1. Gdzie można dostać te papryczki? Rok temu były w Lidlu.

    OdpowiedzUsuń
  2. Super! <3 Bardzo lubię takie szybkie dania w szczególności z pyszną i zdrową kaszą jaglaną :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Kasza jest zdrowa i można ją przemycić każdemu w tej postaci...

      Usuń
  3. Mmmmmm....lekko i bardzo pysznie!
    Mam ogromną ochotę na Twoje danie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jestem zachwycona tym przepisem 😉Bardzo smaczne i sycąca danie

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam papryczki padron! W takim zestawieniu tym bardziej - pyszne i zdrowe danie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy wcześniej nie słyszałam o takich papryczkach! Kasza jaglana to jedna z moich ulubionych, więc pewnie smakowałaby mi takie połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jutro wybiorę się na poszukiwanie papryczek i zrobię! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kasza jaglana, ser i ppryczki - to musi smakowac obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Takie dania jednogarnkowe to zdecydowanie moje smaki. Muszę spróbować 😁 wygląda smakowicie 😁

    OdpowiedzUsuń
  10. wygląda bardzo apetycznie! Zapisuję przepis!

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie zwróciłam nigdy uwagi na takie papryczki. Kupiłaś świeże czy ze słoika?

    OdpowiedzUsuń
  12. Takie wykorzystanie kasz, makaronów lubię najbardziej. Jestem fanem kasz każdą propozycję biorę w ciemno.

    OdpowiedzUsuń
  13. Na sam widok oczka sie uśmiechają :) ale u Ciebie pyszności :) gratuluję pomyslu i zycze dalszych sukcesow kuchennych :) ps wyglada oblednie ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!