Oto
poradnik dla wszystkich tych, którym nie jest obojętne, co znajduje
się na ich talerzu. Jeśli nie tolerujesz mięsa, mleka, cukru, mąki
lub po prostu chcesz jeść zdrowo – to książka dla Ciebie.
Jest
niezastąpionym źródłem informacji o tym, jak zmienić dowolną
potrawę w pyszne wegańskie danie. Wystarczy wymienić jakikolwiek
niewegański składnik, a autorki fachowo i przystępnie wyjaśnią,
jakimi produktami go zastąpić i jak je przyrządzić, aby potrawa
zachowała swój smak.
Koniec
z niepewnymi eksperymentami i kulinarnymi porażkami, koniec z
niejasnymi przepisami i ślęczeniem godzinami w kuchni.
Książka GRUPY WYDAWNICZEJ GW FOKSAL jest bardzo ciekawie wydana, opisano w niej ponad 200 składników
wegańskich , którymi można zastąpić tradycyjne, być może
nietolerowane produkty ,od masła i mleka po sery i skwarki.
Znajdziemy tu również informacje na temat zdrowych zastępników
glutenu, cukru i tłuszczu, abyście mogli jeszcze lepiej dostosować
ulubione przepisy do konkretnych dietetycznych wymagań i potrzeb.
Dowiesz
się z niej jak przerobić tradycyjny sernik babci lub zapiekankę
makaronową.
Książka
jest pysznie wydana!
Można
ja nabyć GW FOKSAL> W tym miejscu!
Czy coś już przygotowałaś z tej książki?
OdpowiedzUsuńCiekawią mnie smaki.
Tak, zaciekawił mnie przepis na spaghetti z ziemniakami w sosie bolońskim. We Włoszech po raz pierwszy na Calabrii spotkałam się z łączeniem ziemniak+makaron! W tym przepisie zastępnikiem mięsa jest zwarte tofu.Nie przypuszczałam też , że zamiast parmezanu można zrobić ...posypkę z orzechów wloskich !
UsuńZachęciłaś mnie do zakupu tej książki :) Super :)
OdpowiedzUsuńJestem zaskoczona jak przepwodnik/poradnik może zawierać w sobie sama esencję! Jednak można zawrzeć w jednej publikacji wszystko!
UsuńNie planuję eliminować mięsa z mojej diety ale ta książka mnie zaciekawiła
OdpowiedzUsuńMięso od czasu do czasu jest wręcz wskazane. Nie wyobrażam sobie obiadu wloskiego bez...mięsa wlasnie szczególnie na Sycylii/Calabrii! Ale nie powiem, książka jest idealna jeśli chodzi o zastępniki!
Usuńbardzo ciekawa książka! :) wiele przydatnych informacji, szczególnie dla początkujących wegan :)
OdpowiedzUsuńTo prawda!
Usuńciekawa propozycja! Chętnie zgłębię temat i przy okazji z księgarni zapoznam się z książką
OdpowiedzUsuńWarto ze względu na ilość przydatnych informacji i bardzo smakowitych przepisów!
OdpowiedzUsuńSkarbnica wiedzy w jednym miejscu 😊 aż miło by było mieć w kuchni na półce i z niej korzystać 😊
OdpowiedzUsuńBardzo fajna książka, mam ją w swojej bliblioteczce i także polecam :)
OdpowiedzUsuń