Cytrynowy sernik bez pieczenia na ciastkach

 

Brześć, ciasteczka maszynkowe,sernik bez pieczenia,sernik na herbatnikach,cytrynowy sernik,proste ciasto bez pieczenia,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,dobre ciasto bez pieczenia,sernik bez pieczenia

To jeden z najszybszych i najprostszych ciast na zimno o smaku rześkim i świeżym. Będzie ukojeniem dla leżących w gorączce, albo dla poddenerwowanych ,by ostudzić emocje. Idealny na wszystkie stresujące sytuacje , kiedy to bez opamiętania rzucamy się na napotkane na naszej drodze pierwsze lepsze słodycze.


 Tutaj możemy sobie spokojnie ukroić większy kawałek i nim go zjemy to złość dawno nam przejdzie. Deser idealny dla tych, którzy nie lubią ciast ciężkich i dla tych ,którzy nie potrafią opanować się i ciągle sobie dokładają.

Brześć, ciasteczka maszynkowe,sernik bez pieczenia,sernik na herbatnikach,cytrynowy sernik,proste ciasto bez pieczenia,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,dobre ciasto bez pieczenia,sernik bez pieczenia

Brześć, ciasteczka maszynkowe,sernik bez pieczenia,sernik na herbatnikach,cytrynowy sernik,proste ciasto bez pieczenia,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,dobre ciasto bez pieczenia,sernik bez pieczenia

Brześć, ciasteczka maszynkowe,sernik bez pieczenia,sernik na herbatnikach,cytrynowy sernik,proste ciasto bez pieczenia,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,dobre ciasto bez pieczenia,sernik bez pieczenia


Składniki :

- 2 cytrynowe galaretki+ pól litra wody

- ciasteczka maszynkowe BRZEŚĆ, u mnie dwa opakowania

-1 kg twarogu sernikowego z wiaderka

-pół szklanki cukru pudru

-300 ml śmietanki 30 % i 36%

Dodatkowo czekolada do starcia na wierzch , lub prażone wiórki kokosowe.

 

Brześć, ciasteczka maszynkowe,sernik bez pieczenia,sernik na herbatnikach,cytrynowy sernik,proste ciasto bez pieczenia,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,dobre ciasto bez pieczenia,sernik bez pieczenia

Brześć, ciasteczka maszynkowe,sernik bez pieczenia,sernik na herbatnikach,cytrynowy sernik,proste ciasto bez pieczenia,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,dobre ciasto bez pieczenia,sernik bez pieczenia

Formę do ciasta o wymiarach mniej więcej 21 x 26 cm lub podobnej wyłóż folią spożywczą, zapobiegnie to ewentualnym przeciekom jeśli obręcz jest zdejmowana.

Zagotuj wodę i rozpuść w niej galaretki, wystudź je.

Na dnie formy wyłóż ciastka przykrywając szczelnie dno.

Zimną śmietankę ubij z cukrem pudrem, a  następnie dodaj pół sera twarogowego i zmiksuj. Po chwili wmiksuj drugą połowę. Wlej galaretki i zmiksuj na bardzo małych obrotach . Wyłóż ser na ciastka i wyrównaj, zetrzyj czekoladę, dodaj migdały, zamiast tego upraż na maśle wiórka kokosowe. Jak chcesz, co lubisz.

Włóż na całą moc do lodówki , a nazajutrz zajadaj się ze smakiem i radością!

Smacznego!


Brześć, ciasteczka maszynkowe,sernik bez pieczenia,sernik na herbatnikach,cytrynowy sernik,proste ciasto bez pieczenia,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,dobre ciasto bez pieczenia,sernik bez pieczenia

Brześć, ciasteczka maszynkowe,sernik bez pieczenia,sernik na herbatnikach,cytrynowy sernik,proste ciasto bez pieczenia,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,dobre ciasto bez pieczenia,sernik bez pieczenia

Brześć, ciasteczka maszynkowe,sernik bez pieczenia,sernik na herbatnikach,cytrynowy sernik,proste ciasto bez pieczenia,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,dobre ciasto bez pieczenia,sernik bez pieczenia

Brześć, ciasteczka maszynkowe,sernik bez pieczenia,sernik na herbatnikach,cytrynowy sernik,proste ciasto bez pieczenia,z kuchni do kuchni, najlepszy blog kulinarny,dobre ciasto bez pieczenia,sernik bez pieczenia


Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!