O mnie
Kulinarne
podróże..te małe i duże...
Spokojne
przejście z jednej kuchni do drugiej.
Podróże
w dwa światy.
Wieloletnie
doświadczenie w kuchni włoskiej regionalnej ,praca w restauracjach,
cukierniach i barach zaowocowała tym blogiem!
Gotuję oraz wypiekam , nieskomplikowaną i smaczną kuchnię polsko-włoską,
niejednokrotnie używając własnej intuicji i wyczucia smaku.
Czasami odchodzę od miar i wag. Dodaję od siebie, eksperymentuję
ze smakiem.
Kuchnia do wypróbowania na własnych kubkach smakowych.
Zapraszam na FB , będzie mi miło !
Facebook - Z kuchni do kuchni
Zapraszam na FB , będzie mi miło !
Facebook - Z kuchni do kuchni
Jestem łasuchem, ale staram się nieco ograniczać, szczególnie cukier, chociaż potrafię "wtrząchnąć" kilka łyżek miodu, lub całą czekoladę. Ciasto pieczone przez Lepszą Połowę, znika w niewyjaśniony sposób. Twoje rafaello chyba jednak zrobię, tylko spróbuję jako zamiennik zamiast krakersów użyć płatki kukurydziane.
OdpowiedzUsuń...to będzie na pewno pyszne ! Pozdrawiam !
Usuń