wtorek, 8 kwietnia 2014

Fusilli ze szpinakiem i kabanosem – mocno czosnkowe




Dziś totalne zamieszanie , brak pomysłu na obiadek... a do tego bratanica za 20 minut miała wpaść po treningu. Dziecko będziew zagłodzone, pozbawione energii..więc co? Fusilli, które lubi ze szpinakiem, którego nie lubi i czosnkiem , którego nie darzy sympatią..Jak uczynić by to zjadła? Da się ? Spróbujemy....


Składniki
-fusilli od MALMA
-sok pomidorowy z kartonu
-kabanosy z zielonym pieprzem i czosnkiem Tarczyński
-czosnek najlepiej różowy bo jest słodki i niezbyt wyczuwalny
-masło
-szpinak-najlepiej  świeży * miałam akurat zamrożony
-sól, pieprz




Gotujemy wodę na makaron fusilli . Do garnka wkładamy pokrojone w kosteczkę aromatyczne dwa rodzaje kabanosów, dokładamy czosnek, ja dałam pół dużej główki. Następnie dokładamy łyżkę masła i dusimy dotąd, aż czosenk zmięnie.


 
Solimy,pieprzymy.
Dolewamy soku pomidorowego tyle ile nam potrzeba, gdyż ilość składników zależy od ilości osób przy konsumpcji. Przykrywamy, gotujemy. Dodajemy szpinak, gotujemy.
Międzyczasie gotujemy fusilli al dente.
Dokładamy szpinak. Gotujemy.


Odcedzamy, wykładamy na talerz, dodajemy gęstego sosu szpinakowo-czosnkowego z kabanosami Tarczyński, posypujemy ziołami, które lubimy...
Szpinak staje się delikatny i wkręca się w świderki, jednym słowem- nie rzuca się w oczy ….a oto nam chodzi ! A kabanosy... dodają charakterku potrawie.





SMACZNEGO!











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !