Fusilli ze szpinakiem i kabanosem – mocno czosnkowe
Dziś
totalne zamieszanie , brak pomysłu na obiadek... a do tego bratanica
za 20 minut miała wpaść po treningu. Dziecko będziew zagłodzone,
pozbawione energii..więc co? Fusilli, które lubi ze szpinakiem,
którego nie lubi i czosnkiem , którego nie darzy sympatią..Jak
uczynić by to zjadła? Da się ? Spróbujemy....
Składniki
-fusilli
od MALMA
-sok
pomidorowy z kartonu
-kabanosy
z zielonym pieprzem i czosnkiem Tarczyński
-czosnek
najlepiej różowy bo jest słodki i niezbyt wyczuwalny
-masło
-szpinak-najlepiej świeży * miałam akurat zamrożony
-sól,
pieprz
Gotujemy
wodę na makaron fusilli . Do garnka wkładamy pokrojone w
kosteczkę aromatyczne dwa rodzaje kabanosów, dokładamy czosnek, ja dałam pół dużej
główki. Następnie dokładamy łyżkę masła i dusimy dotąd, aż czosenk
zmięnie.
Solimy,pieprzymy.
Dolewamy
soku pomidorowego tyle ile nam potrzeba, gdyż ilość składników
zależy od ilości osób przy konsumpcji. Przykrywamy, gotujemy.
Dodajemy szpinak, gotujemy.
Międzyczasie
gotujemy fusilli al dente.
Dokładamy szpinak. Gotujemy.
Odcedzamy,
wykładamy na talerz, dodajemy gęstego sosu szpinakowo-czosnkowego z
kabanosami Tarczyński, posypujemy ziołami, które lubimy...
Szpinak
staje się delikatny i wkręca się w świderki, jednym słowem- nie
rzuca się w oczy ….a oto nam chodzi ! A kabanosy... dodają charakterku potrawie.
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!