Fusilli ze szpinakiem i kabanosem – mocno czosnkowe




Dziś totalne zamieszanie , brak pomysłu na obiadek... a do tego bratanica za 20 minut miała wpaść po treningu. Dziecko będziew zagłodzone, pozbawione energii..więc co? Fusilli, które lubi ze szpinakiem, którego nie lubi i czosnkiem , którego nie darzy sympatią..Jak uczynić by to zjadła? Da się ? Spróbujemy....


Składniki
-fusilli od MALMA
-sok pomidorowy z kartonu
-kabanosy z zielonym pieprzem i czosnkiem Tarczyński
-czosnek najlepiej różowy bo jest słodki i niezbyt wyczuwalny
-masło
-szpinak-najlepiej  świeży * miałam akurat zamrożony
-sól, pieprz




Gotujemy wodę na makaron fusilli . Do garnka wkładamy pokrojone w kosteczkę aromatyczne dwa rodzaje kabanosów, dokładamy czosnek, ja dałam pół dużej główki. Następnie dokładamy łyżkę masła i dusimy dotąd, aż czosenk zmięnie.


 
Solimy,pieprzymy.
Dolewamy soku pomidorowego tyle ile nam potrzeba, gdyż ilość składników zależy od ilości osób przy konsumpcji. Przykrywamy, gotujemy. Dodajemy szpinak, gotujemy.
Międzyczasie gotujemy fusilli al dente.
Dokładamy szpinak. Gotujemy.


Odcedzamy, wykładamy na talerz, dodajemy gęstego sosu szpinakowo-czosnkowego z kabanosami Tarczyński, posypujemy ziołami, które lubimy...
Szpinak staje się delikatny i wkręca się w świderki, jednym słowem- nie rzuca się w oczy ….a oto nam chodzi ! A kabanosy... dodają charakterku potrawie.





SMACZNEGO!











Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!