Trufelki z kawą Jacobs
Składniki
na około 20 sztuk trufelków
- 150 g gorzkiej czekolady
- 250 g serka mascarpone
- 1,5 łyżki kawy Jacobs
- { rozpuść ją w 1 łyżce gorącej wody i wystudz }
- 1 łyżka likieru kawowego
- 1 szklanka zmielonych pistacji
-
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić.Serek mascarpone bardzo krótko zmiksować, tylko do lekkiego napuszenia (kilka sekund). Dodać wystudzoną kawę, likier, szybciutko wymieszać.Do masy serowej dodać lekko przestudzoną czekoladę, krótko zmiksować by masa się nie zwarzyła. Wsypać pistacje i wymieszać.Masę umieścić w miseczce przykrytej folią spożywczą,następnie schłodzić w lodówce do czasu, aż z masy da się uformować trufle.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!