Niezła rybka...


...Moi Drodzy dziś dotarł do mnie sledzik. Rybcia w szklanych słoikach , od firmy SEKO
W najbliższych dniach przyjrzę się rybciom z bliska, ocenię ich smak i jakość...i przygotuję z nich coś na lato. 
SEKO SA zajmuje się głównie produkcją marynat rybnych, wyrobów rybnych na bazie śledzia solonego, sałatek i past rybnych, ryb smażonych w zalewach octowych i pomidorowych oraz innych rybnych wyrobów garmażeryjnych. W ofercie jest ponad 200 pozycji asortymentowych opartych głównie na bazie śledzia i makreli sprowadzanych z Islandii, Norwegii, Danii i Niemiec.
Do mnie dotarły takie propozycje


-Beczka śledzi. Filety śledziowe z olejem wiejskim
filety ze śledzia atlantyckiego bez skóry marynowane z olejem rzepakowym z dodatkiem cebuli


-Beczka śledzi. Filety śledziowe z suszonymi ziołami
koreczki śledziowe marynowane bez skóry, w oleju, z posypką paprykowo-ziołową z dodatkiem bazylii i czosnku


-Beczka śledzi. Filety śledziowe z suszonymi pomidorami
filety śledziowe marynowane bez skóry, w oleju, z płatkami suszonych pomidorów oraz z dodatkiem czosnku, bazylii, majeranku, oregano, rozmarynu, tymianku
Przygotuję Wam cos dobrego ze śledzikiem!
W sam raz na upał.
A początkiem sierpnia...bedzie konkurs z rybką w tle.

ŚLEDZ- cie mnie ... 


Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!