Racuchy kokosowe na wodzie mineralnej gazowanej z suszoną żurawiną i morelą

racuchy na wodzie gazowanej, rapso,kresto,tradycyjne jedzenie,


Niebanalne i pyszne racuchy, smak dzieciństwa , to pewne.



Składniki
- półtorej szklanki mąki pszennej
  • szklanka wody gazowanej
  • 1 jajo
  • łyżka oleju
  • pół opakowania drożdży suszonych
  • 3 łyżki wiórków kokosowych, garść moreli u mnie Kresto
  • garść żurawiny suszonej
  • jabłko
  • łyżka cukru
  • cukier puder do posypania
  • olej rzepakowy do smażenia u mnie Rapso
racuchy na wodzie gazowanej, rapso,kresto,tradycyjne jedzenie,

Do miski wsyp mąkę,cukier, drożdże, dodaj jajo ,olej i wodę gazowaną, żurawinę i morele, wymieszaj łyżką.

racuchy na wodzie gazowanej, rapso,kresto,tradycyjne jedzenie,

Odstaw na 20 minut.

racuchy na wodzie gazowanej, rapso,kresto,tradycyjne jedzenie,

racuchy na wodzie gazowanej, rapso,kresto,tradycyjne jedzenie,

Smaż na rozgrzanym oleju rzepakowym i posyp cukrem pudrem przed podaniem.
Smacznego!

racuchy na wodzie gazowanej, rapso,kresto,tradycyjne jedzenie,

racuchy na wodzie gazowanej, rapso,kresto,tradycyjne jedzenie,







Komentarze


  1. Hej!

    Zapraszam Cię serdecznie do wzięcia udziału w kulinarnym- danie z kaszą w roli głównej. Do wygrania trzy książki Wandy Jackowskiej "Kaszomaniak"


    http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/07/konkurs-kulinarny-przepis-z-kasza-w.html

    Pozdrawiam,
    Kaśka

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale super racuchy, śniadanie mistrzów.

    OdpowiedzUsuń
  3. już wiem co jutro zjem na śniadanie;) pysznosci

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale smakowite ;) przepis wykorzystam, dzieci oszaleją ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!