Racuchy kokosowe na wodzie mineralnej gazowanej z suszoną żurawiną i morelą
Niebanalne
i pyszne racuchy, smak dzieciństwa , to pewne.
Składniki
-
półtorej szklanki mąki pszennej
- szklanka wody gazowanej
- 1 jajo
- łyżka oleju
- pół opakowania drożdży suszonych
- 3 łyżki wiórków kokosowych, garść moreli u mnie Kresto
- garść żurawiny suszonej
- jabłko
- łyżka cukru
- cukier puder do posypania
- olej rzepakowy do smażenia u mnie Rapso
Do
miski wsyp mąkę,cukier, drożdże, dodaj jajo ,olej i wodę
gazowaną, żurawinę i morele, wymieszaj łyżką.
Odstaw
na 20 minut.
Smaż
na rozgrzanym oleju rzepakowym i posyp cukrem pudrem przed podaniem.
Smacznego!
OdpowiedzUsuńHej!
Zapraszam Cię serdecznie do wzięcia udziału w kulinarnym- danie z kaszą w roli głównej. Do wygrania trzy książki Wandy Jackowskiej "Kaszomaniak"
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/07/konkurs-kulinarny-przepis-z-kasza-w.html
Pozdrawiam,
Kaśka
Ale super racuchy, śniadanie mistrzów.
OdpowiedzUsuńjuż wiem co jutro zjem na śniadanie;) pysznosci
OdpowiedzUsuńPo prostu cudowne :-)
OdpowiedzUsuńAle smakowite ;) przepis wykorzystam, dzieci oszaleją ;)
OdpowiedzUsuń