Ziarenkowy deser
Od
zawsze wiadomo jak ważną rolę dla człowieka odgrywają ziarna.
Różnorodne mieszanki ziaren przenoszą nas w podróż do miejsc odległych, do upraw bio, do natury. Wzbogacają naszą dietę o cenne witaminy i minerały, podnoszą i ubogacają posiłki, przekąski , stanowia prawdziwą skarbinicę zdrowia, urody oraz dobrego humoru. Ziarna bogate są w kwasy Omega-3 i Omega-6,witaminy A,D,E,C i K. Dbaja o układ krwionośny,wspomagają pracę mózgu...
Różnorodne mieszanki ziaren przenoszą nas w podróż do miejsc odległych, do upraw bio, do natury. Wzbogacają naszą dietę o cenne witaminy i minerały, podnoszą i ubogacają posiłki, przekąski , stanowia prawdziwą skarbinicę zdrowia, urody oraz dobrego humoru. Ziarna bogate są w kwasy Omega-3 i Omega-6,witaminy A,D,E,C i K. Dbaja o układ krwionośny,wspomagają pracę mózgu...
Ziarna
kojarzą nam się z chlebem, prawidłowo...ale...mogą być również
bardzo zdrowym deserem, przepyszną przekąską, ekskluzywnym
poczęstunkiem pełnym zdrowia! Deserem, którego nigdy nie
kosztowaliście, a który przenosi każdego w głąb siebie, po to
tylko, by odszukać przykurzone gdzieś na dnie każdego z nas,
pokłady energii, by je obudzić i zaprosić do
życia...Ziarno,miód,czekolada...rozmarzyć się wypada!
Dlatego
dziś przygotuję deser z wykorzystaniem ziaren, które dostałam w
ramach współpracy z firmą Ziarenkowo, dolożę do tej skarbnicy
również Podkarpackiego Miodu Spadziowego ChNP.
Wykorzystałam
trzy rodzaje mieszanek prażonych ziaren , w składzie których były
różne ziarenka. Na moją słodkość będziemy potrzebowali 2 pełne
szklanki
z
trzech mieszanek po równo.
Ze
Słonecznych pól, które zawierają słonecznik, siemię lniane i
sezam. Z Mieszanki Euforia- w skład której wchodzą ziarna konopii,
slonecznik oraz pestki dyni.I z trzeciej torebki o wdzięcznej nazwie
Cynamonowy Raj- gdzie znajdziemy słonecznik, sezam,orzechy
arachidowe,cynamon,kardamon,godziki.
Ponadto
-szklanka
najzwyklejszego musli wymieszanego z otrębami pszennymi
-5
śliwek suszonych
-pół
szklanki sułtańskich rodzynek
-1
duża dojrzała i soczysta brzoskwinia
-1
łyzka kakao
-filiżanka
Podkarpackiego Miodu Spadziowego ChNP
Na
polewę wystarczy mleczna czekolada z całymi orzechami laskowymi
rozpuszczona na parze.
Wykonanie
Wszystkie
ziarna, wsyp do misy, dołóż rodzynki sułtańskie, musli z
otrębami, oraz pokrojone w paski suszone śliwki. Obierz
brzoskwinię, pokrój niedbale. Dolej miodu. Brzoskwinia w połączeniu
z miodem zcali wspaniale ziarenka i puści sok ,co spowoduje ,że
całośc nabierze delikatności i wykwintności. Dosyp kakao.
Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie. Ja wykorzystałam do tej roboty
CCMajor Kenwood – i wszystko wymieszałam mieszadłem elastycznym.
Keksówkę
wyłóż papierem do pieczenia i poukładaj w niej masę, mocno
dociskając i wyrównując powierzchnię.
Piecz w rozgrzanym
piekarniku około 20 minut, następnie wyciągnij keksówkę, odwróć
do góry dnem i piecz jeszcze na papierze około pół godziny.
Wyjmij i wystudz całkowicie, gdyż ciepła nie będzie chciała się
kroić i może się rozsypać.
Pokrój
na kawałeczki, udekoruj gorącą czekoladą i.. rozkoszuj się
porządną dawką energii i zdrowia!
Jeśli
potrzebujesz ziarenek prażonych, najwyższej jakości i w każdej
ilości to zadzwoń pod nr.tel.
+48
733 926 555
lub
napisz przez FB
Zjadłabym :P
OdpowiedzUsuń