Wiejska pizza


Dlaczego wiejska? Bo tak kiełbasa jak również boczek są autentyczne/podkarapckie, nie sklepowe, ale od Pani , która ma różowe świnki, i które chrumkają na wolności. Te ,które jeszcze chrumkają.
Składniki na pizzę

Wykonanie ciasta do tej pizzy jest TUTAJ

Na nadzienie potrzebujemy
-dobrej wiejskiej wędzonej kiełbasy
-boczku wędzonego
-cebuli szalotki z piórami
-bazylii
-sosu pomidorowego bądz dobrego ketchupu ,żeby tylko za bardzo kwaśny nie był!
-ser rycki u mnie GOUDA i CEZAR – obydwa różne daltego dałam trochę tego i trochę tego, by zobaczyć, który najlepszy na pizzę..

Zrób ciasto według  tego przepisu


Cebulkę, kiełbasę i boczek podsmaż na tłuszczyku z boczku.
Ciasto posmaruj sosem pomidorowym bądz ketchupem. Wyłóż na wierzch podsmażone dodatki.


Poukładaj sery...




Zapiekaj w 230 stopniach ok.15-max 20 minut, po tym czasie pizza powinna być już gotowa.

Smacznego !



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!