Wiejska pizza
Dlaczego
wiejska? Bo tak kiełbasa jak również boczek są
autentyczne/podkarapckie, nie sklepowe, ale od Pani , która ma
różowe świnki, i które chrumkają na wolności. Te ,które jeszcze
chrumkają.
Składniki
na pizzę
Wykonanie
ciasta do tej pizzy jest TUTAJ
Na
nadzienie potrzebujemy
-dobrej
wiejskiej wędzonej kiełbasy
-boczku
wędzonego
-cebuli
szalotki z piórami
-bazylii
-sosu
pomidorowego bądz dobrego ketchupu ,żeby tylko za bardzo kwaśny
nie był!
-ser
rycki u mnie GOUDA i CEZAR – obydwa różne daltego dałam trochę
tego i trochę tego, by zobaczyć, który najlepszy na pizzę..
Zrób
ciasto według tego przepisu
Cebulkę,
kiełbasę i boczek podsmaż na tłuszczyku z boczku.
Ciasto
posmaruj sosem pomidorowym bądz ketchupem. Wyłóż na wierzch
podsmażone dodatki.
Poukładaj
sery...
Zapiekaj
w 230 stopniach ok.15-max 20 minut, po tym czasie pizza powinna być
już gotowa.
Smacznego
!
Musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuń