Obiad wegetariański- gnocchi sardi z pulpetami w sosie pomidorowym


Dziś obiad będzie ciut wcześniej.Bo musze wyskoczyc z domu na dłużej !
Acha, i  będzie wegetariańsko!

Musi być smacznie, zdrowo i musi nam to wystarczyć do popołudnia. I nie może być absolutnie ciężko!
No to co najlepszego można sobie zrobić?
Makaron!


Niezwykły makaron!
Sardynia! Pełnia słońca i...VIP-ów wyspa, która kojarzy się ze zdrowym jedzeniem ,krystalicznym morzem i  plażami...
Podaję GNOCCHI SARDI. Makaron gryczany ekologiczny na wodzie zródlanej. 100 % gryki.
Jest to niezwykły makaron, który można jeść tylko z dodatkiem np.oliwy i parmezanu, gdyż ma lekko orzechowy smak.
Ja podałam go w nieco bogatej formie.
Użyłam wegetariańskiego gotowego dania ze słoika. 
Pulpety!



Składniki
  • gnocchi sardi muszle rodzinnej wytwórni makaronów  Fabijańscy
  • pulpety w sosie pomidorowym Primavika
Ugotuj muszelki al dente, nie przesadz z gotowaniem, maja być nieco twardawe.


Odcedz, przemiszaj delikatnie z oliwą z oliwek najwyższej jakości.
Podgrzej wegetarianskie pulpety. Połóż na makaronie.
Posyp koperkiem.


Jest to danie bardzo szybkie, syte ale pełne zdrowia i lekkie. Po takim obiadku na pewno można zacząć..latać po mieście i załatwiać spokojnie sprawy.


Więcej GDZIE KUPIĆ makaron Fabijańscy znajdziecie pod tym LINKIEM

Smacznego!




Komentarze

  1. Ten makaron jest pyszny. Zrobiłam z niego sałatkę. A obiadek dzisiaj u Ciebie smaczny, bardzo :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!