Obiad wegetariański- gnocchi sardi z pulpetami w sosie pomidorowym
Dziś
obiad będzie ciut wcześniej.Bo musze wyskoczyc z domu na dłużej !
Acha, i będzie wegetariańsko!
Musi
być smacznie, zdrowo i musi nam to wystarczyć do popołudnia. I nie
może być absolutnie ciężko!
No
to co najlepszego można sobie zrobić?
Makaron!
Niezwykły
makaron!
Sardynia!
Pełnia słońca i...VIP-ów wyspa, która kojarzy się ze zdrowym
jedzeniem ,krystalicznym morzem i plażami...
Podaję
GNOCCHI SARDI. Makaron gryczany ekologiczny na wodzie zródlanej. 100 % gryki.
Jest
to niezwykły makaron, który można jeść tylko z dodatkiem
np.oliwy i parmezanu, gdyż ma lekko orzechowy smak.
Ja
podałam go w nieco bogatej formie.
Użyłam
wegetariańskiego gotowego dania ze słoika.
Pulpety!
Składniki
- gnocchi sardi muszle rodzinnej wytwórni makaronów Fabijańscy
- pulpety w sosie pomidorowym Primavika
Ugotuj
muszelki al dente, nie przesadz z gotowaniem, maja być nieco
twardawe.
Odcedz,
przemiszaj delikatnie z oliwą z oliwek najwyższej jakości.
Podgrzej
wegetarianskie pulpety. Połóż na makaronie.
Posyp
koperkiem.
Jest
to danie bardzo szybkie, syte ale pełne zdrowia i lekkie. Po takim
obiadku na pewno można zacząć..latać po mieście i załatwiać
spokojnie sprawy.
Więcej
GDZIE KUPIĆ makaron Fabijańscy znajdziecie pod tym LINKIEM
Smacznego!
Ten makaron jest pyszny. Zrobiłam z niego sałatkę. A obiadek dzisiaj u Ciebie smaczny, bardzo :-)
OdpowiedzUsuń