Jabłko-mięta na trawienie




Nie będę wywoływać wilka z lasu, nie będę przywoływać licha...ale coś nie bardzo się czuję ..
Może to kwestia potężnych kawałów wspaniałego tortu, a może po prostu nie mogę jeść maku?
Nie wiem...wiem jedno, że do ciast wszelakich i do wypiekow dość ciężkich...najlepsza herbatka to jabłko i mięta. U mnie BiFix


Niezwykłe połączenie orzeźwiających liści mięty oraz jabłka to wspaniałe bogactwo aromatu oraz niepowtarzalnych doznań smakowych. Jabłko posiada wiele witamin, spośród których najważniejsza jest witamina C wzmacniająca układ odpornościowy. W swoim składzie zawiera również sole mineralne oraz pektyny. Ponadto jabłka są bogatym źródłem potasu oraz żelaza. Liście mięty wspomagają naturalną pracę układu pokarmowego i ułatwiają trawienie.
Herbatka z jabłkiem i liśćmi mięty w doskonały sposób gasi pragnienie – odpręża, odświeża i relaksuje. To unikalne połączenie witalności i orzeźwienia. Herbatka polecana jest w stanach zmęczenia, ogólnego osłabienia organizmu. Szczególnie polecana osobom dbającym o wspieranie naturalnej pracy układu pokarmowego.

Siegam po nią zawsze kiedy – imieniny, urodziny, torty, ciasta i ciężkostrawne dania.
Mnie pomaga za każdym razem.

Wspaniale gasi pragnienie i daje uczucie ulgi. Naturalnie !


Komentarze

  1. Świetna herbata, ja mięte suszę w sezonie, na trawienie jest pomocna, szczególnie dzieciom podaję, dodatek jabłka super wzbogaca jej smak

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie sądziłam, że mięta pomaga w trawieniu?! Ostatnio to trawinie miałam, aż za dobre, ponieważ męczyłam się z jelitówką. Domowe sposoby słabo pomagały, ale w końcu przeszło :D

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!