Penne con pesto alla genovese
Czyli
pióra z pesto bazyliowym.
O
chyba najszysze danie z makaronu!
Niestety... po raz kolejny usłyszałam mamooooo, mamoooo makaron! I to po zupie pomidorowej.
Dwie małe makaroniary mam !
Składniki
- penne , u mnie Czaniecki
- pesto alla genovese , ze słoika
- parmezan
- ser topiony emmentaler LACTIMA
- oliwa z oliwek jeśli konieczna
Ugotuj
penne al dente.
Wymieszaj
z pesto. Dodaj ser topiony .
Dodaj parmezan. Poszarp bazylię po wierzchu.
Moja
sycylijska teściowa powtarzała zawsze, żę bazylii nie traktuje
się nożem , bo aromat i witaminy diabli wezmą.
Smacznego
!
Pysznie wygląda to danie, mogę się dołaczyć do degustacji?
OdpowiedzUsuńMniam makaronik :-) zawsze jestem chętna :-)
OdpowiedzUsuń