Rosół z indyka
Dziś
na obiad rosół z indyka.Koniecznie.
Po
grypie żołądkowej , trzeba coś w końcu zjeść, najlepiej z dużą
ilością płynów.
Indyk przyjechał
od zmartwionej sytuacją cioci, co oznacza, że jest/był on ..normalnym indykiem, biegającym
na wolności.
Składniki
-porcja
indyka
-marchewka,
seler ,por ,zielonapietruszka
-sól
różowa himalajska, bo zdrowsza
-przyprawa
bez chemii Karahi Chicken Masala SKWORCU
-szczypta
Kuchmistrza SKWORCU
-kluseczki
na rosół jakie lubisz
Umyj
mięso z indyka, włóż do dużego garnka z jarzynami, zalej
filtrowaną wodą.
Dodaj
przypraw i zamknij garnek.
Nastaw
na powlone gotowanie.
Gdy
rosół ugotuje się, odkryj pokrywkę.
Zagotuj
wodę i wsyp ulubione kluseczki.
Ugotuj.
Przelej zimną wodą.
Wyłóż
na talerze, zalej rosołem.
Gotowe!
Smacznego
!
Wygląda bardzo apetycznie! :))
OdpowiedzUsuńMniam,rosół!
OdpowiedzUsuńJestem za rosołem, pada paskudnie!
OdpowiedzUsuńPyszny rosołoek ;)
OdpowiedzUsuń