Popołudniowa herbatka. I ciasteczko!



Po grypie żołądkowej przychodzą ...zachcianki!
Zachcianki różnego typu. Mnie wzięło na słodycze. Nie należy zapomniać, że w czasie jelitówki, trzeba uzupełniać na bieżąco płyny, aby nie doprowadzić do odwodnienia.
Ja regularnie i małymi łyczkami piłam herbatkę.
Szczególnie przypadła mi do gustu dzika róża. 


W okresie trwania choroby nie ma się ochoty na nic, nawet na picie. A pić trzeba, na siłę trzeba.
Teraz czujemy się lepiej, brak nam energii, ale ona przyjdzie z czasem.
Zjadłam wspaniały kawałek ciasta z serkiem mascarpone i wypiłam porządną filiżankę herbaty Classic Dzika Róża od BIFIX


Dzika róża to niezwykle bogate źródło witaminy C. Jej owoce zawierają dziesięciokrotnie więcej tej witaminy niż czarna porzeczka. Niewielka ich ilość wystarcza do pokrycia dziennego zapotrzebowania organizmu na tę witaminę. Owoce dzikiej róży to doskonały dodatek wspomagający leczenie w przypadku obniżonej odporności organizmu, w osłabieniu mechanizmów obronnych czy infekcjach. Dodatek kwiatu hibiskusa nadaje herbatce przyjemny kwaskowaty smak i piękny czerwony kolor.
W połączeniu z tego typu ciastem...niebo w gębie!
Przepis na to wspaniałe ciasto, też będzie , tylko się pozbieram do końca.



Smacznego!


Komentarze

  1. Jesteś niesamowita skoro mimo choroby tworzysz takie cuda! :) Pysznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdrowka życzę :) Chyba lepiej już skoro takie pysznosci szykujesz rodzinie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!