Zupa z soczewicy z marchewką
Kolejna
zupka z soczewicy , tym razem z dodatkiem marchewki ,lekko
zmodyfikowana.
Składniki
- zupa z soczewicy u mnie od SYS
- pietruszka suszona SYS
- koperek suszony SYS
- marchewka
- estragon u mnie od SKWORCU
Wsyp
zawartość opakowania do garnka i zalej wodą, postępuj według
zaleceń Babci Zosi, które podaje na opakowaniu.
Zetrzyj
marchewkę na dużych oczkach i dołóż do zupy.
Następnie
dosmacz pietruszką suszoną.
Oraz
koperkiem suszonym
Nie
zapomnij dodać estragonu.
Gotuj
ile trzeba.
Możesz
dodać pieprz oraz oliwę z oliwek.
Podawać
na ciepło, ale nie na gorąco.
Idealne
danie, aromatyczne, dla tych, którzy jedzą tylko jedno danie. Dla
tych, którzy nie jedzą mięsa. Soczewica idelanie zastępuje mięso.
Smacznego
!
prosto i pysznie!
OdpowiedzUsuńPyszniutka ta zupka :-)
OdpowiedzUsuń