Wyniki konkursu z SIR WILLIAMS TEA
Nadszedł
czas na podanie wyników herbacianego konkursu.
Wybór
nie był łatwy, gdyż ...nie czytacie tekstu-zasad ze zrozumieniem.
Praca
spełnia warunki, a tu klops ...brakuje np. odpowiedzi na pytanie „W
obydwu przypadkach uzasadnij dlaczego herbata powinna znalezć się
na świątecznym stole”, albo jest kreatywna praca, ale nie spełnia
tego warunku
***Ważne
!-na zdjęciu nie może być widoczna konkurencyjna herbata, co
oznacza,
że jeśli chodzi o herbatę konkurencji to
prosilibyśmy,
aby nie prezentować
konkurencyjnych nazw, logo na saszetkach, zawieszkach do herbat
ekspresowych, opakowań w tle itd. itp.
Wyłoniliśmy
dwóch równorzędnych zwycięzców- przepis na danie oraz sposób
podania herbaty, oczywiście liczyły się również odpowiedzi na
pytanie konkursowe.
Nagroda
wędruje do
Wielkanocna
babka herbaciana
SKŁADNIKI:
1. Masło 100 gram
2. 2 jajka
3. mleko 100 ml
4. 1 łyżka aromatycznej herbaty
5. cukier 80 gram
6. proszek do pieczenia 2 łyżeczki
7. mąka 200 gram
8. Szczypta soli
POLEWA:
1. 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
DODATKOWO:
1. Margaryna do wysmarowania formy
2. Mąka do wysypania formy
3. Wiórki kokosowe
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Mleko zagotuj i zalej nim herbatę.
2. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj żółtka, a następnie stopniowo dodawaj wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia oraz odcedzoną i przestudzoną bawarkę.
3. Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i delikatnie wymieszaj z masą.
4. Do wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką formy do babki włóż ciasto i piecz w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku około 40 minut.
Polewa:
1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
2. Upieczoną i wystudzoną babkę polej czekoladą i posyp wiórkami kokosowymi.
SMACZNEGO!
Moim zdaniem herbata powinna znaleźć się na świątecznym stole, ponieważ jej delikatny smak i aromat stanowi doskonałe uzupełnienie świątecznej uczty. Poza tym Święta bez herbaty to jak Święta Wielkanocne bez żuru.
Nagroda wędruje do
SKŁADNIKI:
1. Masło 100 gram
2. 2 jajka
3. mleko 100 ml
4. 1 łyżka aromatycznej herbaty
5. cukier 80 gram
6. proszek do pieczenia 2 łyżeczki
7. mąka 200 gram
8. Szczypta soli
POLEWA:
1. 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
DODATKOWO:
1. Margaryna do wysmarowania formy
2. Mąka do wysypania formy
3. Wiórki kokosowe
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Mleko zagotuj i zalej nim herbatę.
2. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj żółtka, a następnie stopniowo dodawaj wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia oraz odcedzoną i przestudzoną bawarkę.
3. Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i delikatnie wymieszaj z masą.
4. Do wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką formy do babki włóż ciasto i piecz w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku około 40 minut.
Polewa:
1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
2. Upieczoną i wystudzoną babkę polej czekoladą i posyp wiórkami kokosowymi.
SMACZNEGO!
Moim zdaniem herbata powinna znaleźć się na świątecznym stole, ponieważ jej delikatny smak i aromat stanowi doskonałe uzupełnienie świątecznej uczty. Poza tym Święta bez herbaty to jak Święta Wielkanocne bez żuru.
Nagroda wędruje do
Dobra
herbata to prawdziwy skarb na świątecznym stole. Wszyscy jesteśmy
tak przejedzeni, że orzeźwiająca filiżanka królewskiego napoju
jest na wagę złota. W tym wyjątkowym czasie parzenie herbaty musi
być jednak specjalne. Nie wypada podawać jej w zwykłym kubku ani
używać niedobrej wody.
GRATULUJEMY!
Proszę
o nadesłanie adresów do wysyłki nagrody , z numerem telefonu dla
kuriera, na zkuchnidokuchni77@interia.pl
,
do
trzech dni od ogłoszenia wyników!
Dziękujemy
za wspólną zabawę...!
Gratuluje )
OdpowiedzUsuń