Yogurt z młodym jęczmieniem i babką płesznik



Przepis na codzienną dawkę mocnych wrażeń, przepis dla tych ,których zdrowie to priorytet.
Składniki
-łyżeczka młodego jęczmienia
-sok wyciśnięty z 3 jabłek
-jogurt
-babka płesznik

Mlody jęczmień rozporwadz dokładnie w soku jabłkowym-niewielka ilość.
Dołóż tyle jogurtu ile lubisz.
Wymieszaj.
Posyp babką płesznik!
Smacznego.

Ten przepis to część diety mojej córeczki iw ierzcie mi fantastycznie reguluje i eliminuje problemy jelitowe !


Komentarze

  1. Wygląda bardzo apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wzmianka o jęczmieniu już chyba pojawia się wszędzie. To prawda wygląda pysznie i z chęcią skorzystam z przepisu :)

    meta177.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysł :-) nie próbowałam jeszcze tego młodego jęczmienia :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pierwszy kontakt może być trudny...ale jak zmieszasz z sokiem jabłkowym...lub nektarem bananowym to się już nie opędzisz

      Usuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!