Koktajl na wzmocnienie i nie tylko. Na dzień dobry!





Kolejny koktajl o szerokim spektrum działania. Dodatek kilku kluczowych składników sprawi, że zmartwychwstaniecie. Najlepiej spożyć na pusty żołądek, z samego rana...choć wiem, że to trudne, gdyż sama zaczynam dzień od...espresso i nic na to nie poradzę. 
Ale warto się przemóc, oj warto. Otwierają się oczy, zaczynają błyszczeć, skóra się prasuje, jelitka regulują i czujemy się lekko...Kto ma problem z jelitkami ten wie o czym mówię...

Składniki
-jabłko nawet 2 duże
-kiwi
-duża mandarynka
-cała natka pietruszki, łącznie z łodyżkami
-łycha miodu, broń Boże nie sztuczny!
-łyżka oleju kokosowego-wiem jak brzmi,ale... genialnie smakuje
-szklanka zimnej przegotowanej wody lub wody mineralnej


Podane składniki wrzuć do blendera, dodaj miód.


Dodaj olej kokosowy.



 Dodaj wodę...


Zmiksuj na gładziutko. Można wrzucić do blendera kostki lodu, ale to już według własnych upodobań.

Smacznego zdrowego dnia!




Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!