Przystawka - burak, łosoś i avokado
Moi
Drodzy, brzmi dość niewiarygodnie, ale co najważniejsze, smakuje
wybornie!
To
bardzo smaczna i dość syta przekąska- przystawka!
Pod
warunkiem , że lubicie też buraki ćwikłowe!
Ja
uwielbiam z kilku powodów, używam niemal codziennie , a piekę w
piekarniku jak tylko...skończą mi się te z lodówki!
Składniki
- łosoś norweski z cytryną Suempol
- burak pieczony w folli w piekarniku
- chleb
- avokado
- listki mięty, szałwii, bazylii- te które lubisz
- papryka marynowana
- suszony pomidor z zalewy
- glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny
- oliwki
Chleb
pokrój w trójkąty, na każdą kromkę połóż plasterek buraka
upieczonego w folii.
Avokado
obierz, pokrój na cząstki, zawiń w plastry łososia.
Pozostałe
składniki odpowiednio pokrój i połóż jedno na drugim.
Zepnij
wykałaczką.
Gotowe.
Pyszne...a podałam na Porcelanie Bogucice idealna pod taką przystawkę!
wspaniala przystawka ! :)
OdpowiedzUsuńdziękuję, taka KRZYWA KROMECZKA :-)
UsuńJejku jak to wspaniale się prezentuje, mniam :-)
OdpowiedzUsuńWspaniałe,na pewno dobre...!
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda i sądzę, że tak też smakuje.
OdpowiedzUsuń