Przystawka - burak, łosoś i avokado



Moi Drodzy, brzmi dość niewiarygodnie, ale co najważniejsze, smakuje wybornie!
To bardzo smaczna i dość syta przekąska- przystawka!
Pod warunkiem , że lubicie też buraki ćwikłowe!


Ja uwielbiam z kilku powodów, używam niemal codziennie , a piekę w piekarniku jak tylko...skończą mi się te z lodówki!



Składniki
  • łosoś norweski z cytryną Suempol
  • burak pieczony w folli w piekarniku
  • chleb
  • avokado
  • listki mięty, szałwii, bazylii- te które lubisz
  • papryka marynowana
  • suszony pomidor z zalewy
  • glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny
  • oliwki


Chleb pokrój w trójkąty, na każdą kromkę połóż plasterek buraka upieczonego w folii.
Avokado obierz, pokrój na cząstki, zawiń w plastry łososia.
Pozostałe składniki odpowiednio pokrój i połóż jedno na drugim.
Zepnij wykałaczką.
Gotowe.
Pyszne...a podałam na Porcelanie Bogucice idealna pod taką przystawkę!




Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!