Czerwony koktajl zdrowia

koktajl z buraka,sok z acerola,nasiona chia,jablko,mango,blender,friends of glass



Nie jest trudno zauważyć, że ostatnio mam fazę na buraki.
Niezmiernie żałuję, że tak późno odkryłam ich cudowne właściwości .


Staram się kilka razy w tygodniu przygotować coś z buraków. Zupy-kremy są to moje ulubione pozycje. Nie mówiąc o sokach ,czy koktajlach.
Dziś na dzień dobry, stawiający na nogi, pyszny koktajl. Przygotujecie go szybko, pod warunkiem, że macie już wcześniej upieczone buraki w piekarniku.
Jeśli macie, to obierzcie i przygotujcie ten koktajl , bo na serio warto.

koktajl z buraka,sok z acerola,nasiona chia,jablko,mango,blender,friends of glass


Składniki
  • 3 buraki pieczone, obrane
  • 3 jabłka
  • 2 natki pietruszki jeśli małe, lub jedna olbrzymia
  • 1 mango
  • 2 łyżki soku z acerola
  • łyżka brązowego cukru trzcinowego demerara SYMBIO
  • łyżka nasion chia
Składniki umyj, pokrój w kawałki.
Wrzuć do blendera, nalej soku z acerola.

koktajl z buraka,sok z acerola,nasiona chia,jablko,mango,blender,friends of glass

Wsyp cukier.

koktajl z buraka,sok z acerola,nasiona chia,jablko,mango,blender,friends of glass

koktajl z buraka,sok z acerola,nasiona chia,jablko,mango,blender,friends of glass


Nasiona chia.
Zmiksuj na gładko.
Podałam w sympatycznych słoiczkach od Szklanych Przyjaciół FRIENDS OF GLASS

koktajl z buraka,sok z acerola,nasiona chia,jablko,mango,blender,friends of glass

Na zdrowie!

Dzień dobry!

Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!