Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem.
Jajka faszerowane żółtkiem, tuńczykiem- pomysł na jaja na twardo.
Jajka faszerowane tuńczykiem |
Jaja na twardo faszerowane tuńczykiem to klasyczna propozycja na nadziewane jaja. W sam raz na raz, połówki jajek idealnie się prezentują i smakują wybornie. Radzę kupić dobre, wiejskie jaja ze sprawdzonego źródła.
Jajka faszerowane tuńczykiem |
Jajka faszerowane tuńczykiem |
Składniki na faszerowane jajka:
- Kilka gotowanych na twardo jajek
- puszka tuńczyka
- majonez
- łyżeczka chrzanu
- pieprz, sól do smaku
- natka pietruszki do dekoracji
Jajka faszerowane tuńczykiem |
Jajka faszerowane tuńczykiem |
Jak zrobić faszerowane jajka z pastą z tuńczyka i gotowanych żółtek?
Jaja przekrój na pół i wyjmij żółtka, włóż do miseczki. Otwórz puszkę tuńczyka, wylej zalewę lub olej, włóż do żółtek , dodaj majonez , pieprz, sól, chrzan i zmiksuj na gładko. Możesz zwiększyć lub zmniejszyć ilość niektórych składników. Rozłóż połówki jajek na talerz, pastę przełóż do szprycy usuwając końcówkę. Wyciskaj do otworów jaj pastę. Udekoruj natką pietruszki.
Możesz schłodzić w lodówce.
Jajka faszerowane tuńczykiem |
Idealne jaja na Święta lub na imprezę!
Jajka faszerowane to pyszna przystawka i samodzielne danie. Twoje tuńczykowe na pewno są smakowitym kąskiem. I dodatków do tuńczyka można dobrać według swoich upodobań. Prosty i uniwersalny pomysł na jajka.
OdpowiedzUsuńWidzę, że u koleżanki już święta :) Zasiadam więc do tego pięknego stołu i częstuję się pysznym jajeczkiem :)
OdpowiedzUsuń