Jajka faszerowane tuńczykiem

 Jajka faszerowane tuńczykiem.

Jajka faszerowane żółtkiem, tuńczykiem- pomysł na jaja na twardo.


Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem



Jaja na twardo faszerowane tuńczykiem to klasyczna propozycja na nadziewane jaja. W sam raz na raz, połówki jajek idealnie się prezentują i smakują wybornie. Radzę kupić dobre, wiejskie jaja ze sprawdzonego źródła.  


Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem


Składniki na faszerowane jajka:

- Kilka gotowanych na twardo jajek

- puszka tuńczyka

- majonez 

- łyżeczka chrzanu

- pieprz, sól do smaku

- natka pietruszki do dekoracji


Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem


Jak zrobić faszerowane jajka z pastą z tuńczyka i gotowanych żółtek?

Jaja przekrój na pół i wyjmij żółtka, włóż do miseczki. Otwórz puszkę tuńczyka, wylej zalewę lub olej, włóż do żółtek , dodaj majonez , pieprz, sól, chrzan i zmiksuj na gładko. Możesz zwiększyć lub zmniejszyć ilość niektórych składników. Rozłóż połówki jajek na talerz, pastę przełóż do szprycy usuwając końcówkę. Wyciskaj do otworów jaj pastę. Udekoruj natką pietruszki. 

Możesz schłodzić w lodówce. 


Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem


Idealne jaja na Święta lub na imprezę!


Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!