czwartek, 3 kwietnia 2014

Fusilli Gajowego Rozbójnika



Zrobimy ponownie makaron . FUSILLI MALMA . Po zbójnicku, do kufla z piwem... do dzbana z winem...


Składniki
  • rzecz najpotrzebniejsza – FUSILLI MALMA
  • sok pomidorowy 100 % od Tymbark
  • kiełbasa mocno wędzona , najlepiej z dzika ( nie masz dzika pod ręką? Nie szkodzi- może być dobra wiejska wędzona kiełbaska)
  • papryka czerwona i papryka żółta
  • czosnek- nie żałowałam-mnie poszła główka
  • świeża bazylia
  • oliwa z oliwek,sól,
  • masło około łyżki

Podsmażamy na łyżce masła czosnek pokrojony w talarki, dodajemy paprykę pokrojoną w cząstki, przykrywamy, dusimy. Dodajemy kiełbasę w kawałkach, zalewamy niedużą ilością soku pomidorowego ( ma świetnie wywarzoną kwasowość)...lekko solimy , dodajemy sporo świeżej bazylii...i dusimy pod przykryciem! Sos elegancko nam zgęstnieje.

 
 

Międzyczasie gotujemy FUSILLI MALMA 9 minutek odcedzamy, wykładamy na talerz, dodajemy sosu zbójnickiego mocno czosnkowego i wędzonego...posypujemy świeżą bazylia ...i...smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !