środa, 17 września 2014

Wegetariańska zupa jarzynowa z tofu


Postanowiłam zrobić tradycyjną zupę warzywną z dobrych mrożonek i trochę swoich własnych warzywek i jarzynek..ale nie na rosole. Czysty wywar warzywny..a całośc zabielana
TOFU Polsoja !
To był eksperyment z mojej strony ,który się powiódł.

Składniki
-mieszanka warzywna mrożona z dużą ilością kalafiora
-marchewka w kosteczkę
-ziemniaki w kosteczke
-czosnek
-papryka
-cebula
-oliwa z oliwek, sól, pieprz
-tofu tradycyjne Polsoja
-mielone siemię lniane



Wsypałam mrożonki do garnka i podlałam wodą, następnie dodałam pozostałe jarzyny, przyprawiłam i ugotowalam zupę. Odlałam trochę wywaru do garnka i dodałam pokrojonego w kostke tofu Polsoja.



Całość zmiksowałam blenderem, wlałam do zupy. Dodałam mielonego siemienia lnianego jako zagęstnika i..podałam! Zupa? Pyszna! I bardzo zdrowa, bogata w smaku ..nie tylko dla wegetarian , ale dla tych , którzy chcą zacząć unikać np. śmietany. Polecam!


Smacznego!



3 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !