Pasztet sojowy Polsoja- wegetariańska szybka kolacja


Przyszła znajoma z treningu- zrób mi kanapkę, tylko szybko, bo się śpieszę.
A, że byłam głodna nowinek, nie mogłam wsiąknąć w kuchni na amen. Do jej kolacji u mnie użyłam pasztetu Polsoja- ciekawe co mi powie?

Składniki
  • chleb na zakwasie CHLEB TUTAJ
  • pasztet Polsoja- tradycyjny pasztet sojowy składa się w 100% z surowców roślinnych. Za jego pyszny, wyrazisty smak odpowiada bogactwo przypraw i ziołowych aromatów. Nuta jałowca i gałki muszkatołowej sprawia, że pasztet ten jest doskonale oceniany przez nawet najbardziej wymagających konsumentów, którzy zazwyczaj wybierają pasztety mięsne. Produkt jest bogaty w białko roślinne. Zawiera dodatek błonnika pokarmowego i został przygotowany z soi niemodyfikowanej genetycznie.
  • suszone pomidory
  • marynowane grzybki , które miałam na czarną godzinę


Szybciutko ciach chleb, posmarowałam pasztetem i położyłam pomidorki i grzyby. Marynowany grzyb i pomidor suszony to idelane połączenie do pasztetu sojowego Polsoja.
Raz, dwa , trzy i..na stół.


Zjadłam może jedną kanapkę...Znajoma mówiła...z pełnymi ustami. Pasztet jej smakował, mnie też smakuje.
Powiedziałam, że to roślina. 100% produkt roślinny. Popatrzyła na mnie zdziwiona i spytała czy mam opakowanie. Tak miałam.

Uwierzyła. 



Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!