Wegetariańska zupa jarzynowa z tofu
Postanowiłam
zrobić tradycyjną zupę warzywną z dobrych mrożonek i trochę
swoich własnych warzywek i jarzynek..ale nie na rosole. Czysty wywar
warzywny..a całośc zabielana
TOFU
Polsoja !
To
był eksperyment z mojej strony ,który się powiódł.
Składniki
-mieszanka
warzywna mrożona z dużą ilością kalafiora
-marchewka
w kosteczkę
-ziemniaki
w kosteczke
-czosnek
-papryka
-cebula
-oliwa
z oliwek, sól, pieprz
-tofu
tradycyjne Polsoja
-mielone
siemię lniane
Wsypałam
mrożonki do garnka i podlałam wodą, następnie dodałam pozostałe
jarzyny, przyprawiłam i ugotowalam zupę. Odlałam trochę wywaru
do garnka i dodałam pokrojonego w kostke tofu Polsoja.
Całość
zmiksowałam blenderem, wlałam do zupy. Dodałam mielonego siemienia
lnianego jako zagęstnika i..podałam! Zupa? Pyszna! I bardzo zdrowa,
bogata w smaku ..nie tylko dla wegetarian , ale dla tych , którzy
chcą zacząć unikać np. śmietany. Polecam!
Smacznego!
Wygląda bardzo smacznie ... Porywam porcyjkę :)
OdpowiedzUsuń..Prosze bardzo !
UsuńCiekawa propozycja, zdrowa!
OdpowiedzUsuń