piątek, 28 listopada 2014

Tagliatelle con Strogonow



Jako , że zrobiłam więcej Strogonowa, zostało mi trochę, to postanowiłam go spożytkować nieco inaczej .Zrobiłam pyszny makaron ze Strogonowem !
Składniki



  • ser grana padano bądz parmezan
  • listki bazylii do dekoracji

Przygotujcie Strogonowa z powyższego przepisu .Warto zrobić go nieco więcej. Super z chlebem, super z tasiemkami.

Ugotujcie tagliatelle według przepisu na opakowaniu. 



Wyłóżcie na talerze. Dodajcie Strogonowa.


 Po wierzchu posypcie obficie tartym grana lub parmezanem.


Jako dodatku , użyłam glassy sojowej Ponti. Miala posłużyć za dekorację, ale niespodzianka! Genialnie smakuje z tasiemkami i Strogonowem.

 Powiem więcej uzupełniają się idealnie. Doszłam do tego pózniej,podczas jedzenia. Następnym razem nie zawaham się użyć glassy by zrobić kilka kleksów na gotowej potrawie. Spodziewalam się innego smaku, a ten zupełnie mnie zaskoczył. Pozytywnie.


Smacznego!



4 komentarze:

  1. Świetny pomysł na danie. Bardzo się cieszę, że trafiłam na ten blog, bo bardzo lubię tego rodzaju kuchnię- prostą i smaczną jak w Italii :). Będę śledzić nowe posty z uwagą. Cieszę się, że trafiłam do miejsca, gdzie jedzenie ilustrowane jest tak, że wygląda naturalnie. Co do pomysłu na wykorzystanie makaronu- ja ostatnio zrobiłam tak: http://srebrnapatelnia.blogspot.com/2014/11/zamiast-czterech-lekcyj-jedna-spaghetti.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj jak makaron to ja jestem pierwsza :-) pyszne danie :-)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !