Tagliatelle con Strogonow
Jako
, że zrobiłam więcej Strogonowa, zostało mi trochę, to postanowiłam go spożytkować
nieco inaczej .Zrobiłam pyszny makaron ze Strogonowem !
Składniki
- tagliatelle Arrighi
- ser grana padano bądz parmezan
- listki bazylii do dekoracji
Przygotujcie
Strogonowa z powyższego przepisu .Warto zrobić go nieco więcej. Super z
chlebem, super z tasiemkami.
Ugotujcie
tagliatelle według przepisu na opakowaniu.
Wyłóżcie na talerze.
Dodajcie Strogonowa.
Po wierzchu posypcie obficie tartym grana lub
parmezanem.
Jako
dodatku , użyłam glassy sojowej Ponti. Miala posłużyć za
dekorację, ale niespodzianka! Genialnie smakuje z tasiemkami i
Strogonowem.
Powiem więcej uzupełniają się idealnie. Doszłam do
tego pózniej,podczas jedzenia. Następnym razem nie zawaham się
użyć glassy by zrobić kilka kleksów na gotowej potrawie.
Spodziewalam się innego smaku, a ten zupełnie mnie zaskoczył.
Pozytywnie.
Smacznego!
Świetny pomysł na danie. Bardzo się cieszę, że trafiłam na ten blog, bo bardzo lubię tego rodzaju kuchnię- prostą i smaczną jak w Italii :). Będę śledzić nowe posty z uwagą. Cieszę się, że trafiłam do miejsca, gdzie jedzenie ilustrowane jest tak, że wygląda naturalnie. Co do pomysłu na wykorzystanie makaronu- ja ostatnio zrobiłam tak: http://srebrnapatelnia.blogspot.com/2014/11/zamiast-czterech-lekcyj-jedna-spaghetti.html
OdpowiedzUsuńwitam serdecznie, smacznego ! I dziekuję!
UsuńOj jak makaron to ja jestem pierwsza :-) pyszne danie :-)
OdpowiedzUsuńMakaron MUSI Być!
Usuń