czwartek, 15 stycznia 2015

Obiad wegetariański- gnocchi sardi z pulpetami w sosie pomidorowym


Dziś obiad będzie ciut wcześniej.Bo musze wyskoczyc z domu na dłużej !
Acha, i  będzie wegetariańsko!

Musi być smacznie, zdrowo i musi nam to wystarczyć do popołudnia. I nie może być absolutnie ciężko!
No to co najlepszego można sobie zrobić?
Makaron!


Niezwykły makaron!
Sardynia! Pełnia słońca i...VIP-ów wyspa, która kojarzy się ze zdrowym jedzeniem ,krystalicznym morzem i  plażami...
Podaję GNOCCHI SARDI. Makaron gryczany ekologiczny na wodzie zródlanej. 100 % gryki.
Jest to niezwykły makaron, który można jeść tylko z dodatkiem np.oliwy i parmezanu, gdyż ma lekko orzechowy smak.
Ja podałam go w nieco bogatej formie.
Użyłam wegetariańskiego gotowego dania ze słoika. 
Pulpety!



Składniki
  • gnocchi sardi muszle rodzinnej wytwórni makaronów  Fabijańscy
  • pulpety w sosie pomidorowym Primavika
Ugotuj muszelki al dente, nie przesadz z gotowaniem, maja być nieco twardawe.


Odcedz, przemiszaj delikatnie z oliwą z oliwek najwyższej jakości.
Podgrzej wegetarianskie pulpety. Połóż na makaronie.
Posyp koperkiem.


Jest to danie bardzo szybkie, syte ale pełne zdrowia i lekkie. Po takim obiadku na pewno można zacząć..latać po mieście i załatwiać spokojnie sprawy.


Więcej GDZIE KUPIĆ makaron Fabijańscy znajdziecie pod tym LINKIEM

Smacznego!




1 komentarz:

  1. Ten makaron jest pyszny. Zrobiłam z niego sałatkę. A obiadek dzisiaj u Ciebie smaczny, bardzo :-)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !