Pierogi ruskie
Kolejnymi
pierogami w kolejce były ruskie. Po pierożkach ze śliwkami, jako ,
że były mega słodziutkie, poczyniłam pierogi ruskie, tradycyjne.
Przepis
na idelane pierogi
Z
tą różnicą, żę farsz w tych dzisiejszych peirogach jest –
twaróg+ cebulka+ ziemniaki.
Do
zrobienia ciasta użyłam mąki pszennej ECO typ 500 Młyn Kopytowa
Przepis
na ciasto jest pod linkiem wyżej, przepis na farsz
Składniki
-ziemniaki
ugotowane
-twaróg
-cebula
-olej
-sól,pieprz
Ziemniaki
ugotowałam dzień wcześniej, na drugi dzień przemieliłam w
maszynce do mięsa. Następnie zmieliłam twaróg. Usmażyłam
pokrojoną na drobniutkie kawałeczki cebulkę, na złoty kolor.
Ziemniaki,
twaróg, cebulkę, sól i pieprz wymieszałam aby powstał jednolity
farsz.
Wykroiłam
krążki, nałożyłam farsz, zlepiłam. Gotowałam pierogi w
osolonej wodzie. Od wypłynięcia około minuty.Nie dłużej.
Najlepiej
smakują na drugi dzień, odsmażone na cebulce.
Smacznego
!
Uwielbiam ruskie, a najlepsze jakie jadłam to u matulki. Twoje pierożki wyglądają bardzo smakowicie :D
OdpowiedzUsuńDziękuję!
UsuńJa robię podobnie mimo iż sądzę że na świeżo rozgniecione ziemniaki smakują lepiej. Smacznego życzę
Usuń