Pierogi ruskie



Kolejnymi pierogami w kolejce były ruskie. Po pierożkach ze śliwkami, jako , że były mega słodziutkie, poczyniłam pierogi ruskie, tradycyjne.
Przepis na idelane pierogi 
Z tą różnicą, żę farsz w tych dzisiejszych peirogach jest – twaróg+ cebulka+ ziemniaki.
Do zrobienia ciasta użyłam mąki pszennej ECO typ 500 Młyn Kopytowa



Przepis na ciasto jest pod linkiem wyżej, przepis na farsz

Składniki
-ziemniaki ugotowane
-twaróg
-cebula
-olej
-sól,pieprz

Ziemniaki ugotowałam dzień wcześniej, na drugi dzień przemieliłam w maszynce do mięsa. Następnie zmieliłam twaróg. Usmażyłam pokrojoną na drobniutkie kawałeczki cebulkę, na złoty kolor.
Ziemniaki, twaróg, cebulkę, sól i pieprz wymieszałam aby powstał jednolity farsz.



Wykroiłam krążki, nałożyłam farsz, zlepiłam. Gotowałam pierogi w osolonej wodzie. Od wypłynięcia około minuty.Nie dłużej.




Najlepiej smakują na drugi dzień, odsmażone na cebulce.

Smacznego !



Komentarze

  1. Uwielbiam ruskie, a najlepsze jakie jadłam to u matulki. Twoje pierożki wyglądają bardzo smakowicie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja robię podobnie mimo iż sądzę że na świeżo rozgniecione ziemniaki smakują lepiej. Smacznego życzę

      Usuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!