poniedziałek, 5 stycznia 2015

Pierogi ruskie



Kolejnymi pierogami w kolejce były ruskie. Po pierożkach ze śliwkami, jako , że były mega słodziutkie, poczyniłam pierogi ruskie, tradycyjne.
Przepis na idelane pierogi 
Z tą różnicą, żę farsz w tych dzisiejszych peirogach jest – twaróg+ cebulka+ ziemniaki.
Do zrobienia ciasta użyłam mąki pszennej ECO typ 500 Młyn Kopytowa



Przepis na ciasto jest pod linkiem wyżej, przepis na farsz

Składniki
-ziemniaki ugotowane
-twaróg
-cebula
-olej
-sól,pieprz

Ziemniaki ugotowałam dzień wcześniej, na drugi dzień przemieliłam w maszynce do mięsa. Następnie zmieliłam twaróg. Usmażyłam pokrojoną na drobniutkie kawałeczki cebulkę, na złoty kolor.
Ziemniaki, twaróg, cebulkę, sól i pieprz wymieszałam aby powstał jednolity farsz.



Wykroiłam krążki, nałożyłam farsz, zlepiłam. Gotowałam pierogi w osolonej wodzie. Od wypłynięcia około minuty.Nie dłużej.




Najlepiej smakują na drugi dzień, odsmażone na cebulce.

Smacznego !



3 komentarze:

  1. Uwielbiam ruskie, a najlepsze jakie jadłam to u matulki. Twoje pierożki wyglądają bardzo smakowicie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja robię podobnie mimo iż sądzę że na świeżo rozgniecione ziemniaki smakują lepiej. Smacznego życzę

      Usuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !