poniedziałek, 16 marca 2015

Espresso z miodem na dzień dobry...




...tak się akurat składa moi Kochani, że „dzień dobry” to-to nie jest dzisiaj.
Za oknem szaro, zimno , a do tego wiatr..porywisty wiatr.
Brak energii, brak siły, brak.. entuzjazmu.
Każdy mój dzień zaczynam od filiżanki espresso, gdyż tak wychowałam się we Włoszech. I tak mi już zostało.
Jakiś czas temu , do mojego domu zawitała paczucha pełna...kawy ! Kawy od producenta...z Ukrainy GALCA
W skład paczki do testów wchodziły
-Naturalna kawa rozpuszczalna Galca oraz Naturalna kawa rozpuszczalna granulowana o nich tutaj



  • 4 kawy zbożowe- i tu zaciekawił mnie skład tych kaw! 


  • - kawa zbożowa rozpuszczalna „Nadzwyczajna” z Melisą i Głogiem.

  •  Kolejna to kawa zbożowa rozpuszczalna „Oczyszczająca” z Karpackim Żeńszeniem!


  •  Kawa zbożowa rozpuszczalna „Życiodajna” z Echinaceą 


  •  Kawa zbożowa rozpuszczalna Halicz Poranek.

  • Paczka espresso



Jak się domyślacie, siegnęłam rzecz jasna, najpierw, po ...espresso!
Bardzo mnie zaciekawiło jak będzie smakowało espresso nie „italiano”, ale od największego ukraińskiego producenta kawy.


Troszkę sobie o nich poczytałam, gdyż chciałam wiedzieć z Kim mam do czynienia w mojej filiżance...Dlatego też nie bez znaczenia jest fakt, iż cechą wyróżniającą spółkę Galca jest troska o jakość produktów. W zakładach firmy zaimplementowane zostały standardy ISO 9001-1996, ISO 22000/HACCP oraz ISO 9001-2008. Parametry produkowanych napojów są rygorystycznie kontrolowane w laboratorium zarządzanym przez przedsiębiorstwo. Warto podkreślić, że spółka dysponuje wszystkimi certyfikatami wymaganymi do posługiwania się oznaczeniem EKO!

Tym bardziej moja ciekwość wzrosła.
Rozcięłam karton z kawą, a w środku ...KAWA! Tak kawa w pełni tego słowa znaczeniu, zapach wspaniały zapach...absolutnie nie kwaśny. Ja nie tolerję odmian kwaskowatych. Do nozdrzy uderzył szlachetny bukiet z brazylijskiej arabiki, madagaskarskiej i indyjskiej robusty, poddany specjalnemu procesowi mielenia.
Już na dzień dobry wiedzialam, że będzie to mocne espresso o klasycznym smaku i nie pomyliłam się.
Zaparzyłam kawę moją ulubiona metodą, w moka.
Nie chcąc utracic bukietu i pełni smaku, posłodziłam moja kawkę...miodem. Miodem nie byle jakim bo ...słonecznikowym.
Miód pochodzi od Skworcu



Jest to najwyższej jakości produkt pszczeli pochodzący z ekologicznie czystych okolic Roztoczańskiego Parku Narodowego. Pozyskiwany jest metodą tradycyjną w gospodarstwie pasiecznym Pana T. Kozaka.




Kawa mocna,aromatyczna i głęboka. Na pewno posmakuje tym, którzy zachwycają się...tureckim sposobem parzenia. Dla mnie idealna do moka i idealna do ekspresów ciśnieniowych.
Nie przesadzam- naprawdę dobra!

Polecam !

I tak pierwszy produkt przeszedł swoje testy.
Niebawem kolejne zostaną poczynione!


Kawy GALCA dostępne są dla Państwa w niskiej cenie 

2 komentarze:

  1. Wpraszam się na taką kawę o poranku :) Też piję rano na rozbudzenie :) U mnie pogoda dziś typowo wiosenna:)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !