wtorek, 31 marca 2015

Zupa z soczewicy z marchewką




Kolejna zupka z soczewicy , tym razem z dodatkiem marchewki ,lekko zmodyfikowana.


Składniki
  • zupa z soczewicy u mnie od SYS
  • pietruszka suszona SYS
  • koperek suszony SYS
  • marchewka
  • estragon u mnie od SKWORCU


Wsyp zawartość opakowania do garnka i zalej wodą, postępuj według zaleceń Babci Zosi, które podaje na opakowaniu.
Zetrzyj marchewkę na dużych oczkach i dołóż do zupy.


Następnie dosmacz pietruszką suszoną.


Oraz koperkiem suszonym


Nie zapomnij dodać estragonu.


Gotuj ile trzeba.
Możesz dodać pieprz oraz oliwę z oliwek.
Podawać na ciepło, ale nie na gorąco.


Idealne danie, aromatyczne, dla tych, którzy jedzą tylko jedno danie. Dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Soczewica idelanie zastępuje mięso.
Smacznego !






2 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !