czwartek, 9 kwietnia 2015

Sałatka z selera naciowego, tuńczyka i....



..kilku składników, które można zapamietać bez problemu. Jest to sałatka pyszna, nieskomplikowana. Nie zawiera duszonych warzyw, a wszystkie dodatki są soczyste i chrupiące.
Właśnie włożyłam sałatkę do lodówki, gdyż spodziewam się gości.

Składniki
  • seler naciowy ja zużyłam 3 „kolby”
  • 3 jabłka, najlepiej Szara Reneta
  • tuńczyk w zalewie naturalnej u mnie Calippo odIndex Food
  • puszka duża kukurydzy
  • majonez+musztarda+sól+pieprz+łyżka płaska chrzanu ze słoiczka
  • natka pietruszki

Selera naciowego należy dobrze umyć, odciąć dół i przepatrzyć listki.
Poszatkować selera .



Obrać jabłka i zetrzeć na tarku w robocie, najlepiej w słupki ,techniką julienne,albo na dużych oczkach.
Wymieszać z selerem.
Dodać tuńczyka odsączonego z zalewy.



Wsypać kukurydzę.
Wymieszać.


Przygotować majonez.
Majonez, musztardę – niewiele, zmiksować z solą, chrzanem i pieprzem.
Zalać salatkę, dokładnie wymieszać.
Wstawić do lodówki, aby się przegryzła.

Smacznego!



1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !