Danie resztkowe, na parze i z piekarnika
Zostało
mi sporo gotowanych na parze jarzynek. Trzeba zrobić czystkę w
lodóweczce... Jako, żejarzynki były zimne niemiłosiernie i jako
takie nie zachęcały do konsumpcji..to zrobiłam z nich porządek.
Zapiekłam.
W
skład uparowanych warzyw wchodzą
-biała
kapusta
-czerwona
kapusta
-kalafior
-cukinia
baby
-burak
-seler naciowy
Pokroiłam
wszystko na mniejsze kawałki, włożyłam do brytfanny.
Skropiłam
oliwą z oliwek. Dodalam rozbełtane jajo oraz tarty parmezan.Seler naciowy.
Zapiekłam
w 200 stopni, do pół godziny.
Podałam
z czerwoną papryką, bazylią.
Posypałam
po wierzchu prażonymi ziarnami Euforia od Ziarenkowo
I
smacznego !
Fajny pomysł na wykorzystanie pozostałości z obiadu :) Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńTakie dania resztkowe są zazwyczaj najlepsze :)
OdpowiedzUsuń