Danie resztkowe, na parze i z piekarnika




Zostało mi sporo gotowanych na parze jarzynek. Trzeba zrobić czystkę w lodóweczce... Jako, żejarzynki były zimne niemiłosiernie i jako takie nie zachęcały do konsumpcji..to zrobiłam z nich porządek. Zapiekłam.

W skład uparowanych warzyw wchodzą
-biała kapusta
-czerwona kapusta
-kalafior
-cukinia baby
-burak
-seler naciowy

Pokroiłam wszystko na mniejsze kawałki, włożyłam do brytfanny.


Skropiłam oliwą z oliwek. Dodalam rozbełtane jajo oraz tarty parmezan.Seler naciowy.
Zapiekłam w 200 stopni, do pół godziny.
Podałam z czerwoną papryką, bazylią.
Posypałam po wierzchu prażonymi ziarnami Euforia od Ziarenkowo




I smacznego !




Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!