poniedziałek, 23 maja 2016

Wafle przekładane mlekiem skondensowanym


wafle przekładane,mleko skondensowane,gostyńskie mleko skondensowane,

To przepis dla początkujących w sferze wypieków. Przepis łatwy i szybki i smaczny.


Będziemy potrzebowali tylko trzech składników, takich jak
  • paczka wafli
  • 100 g masła
wafle przekładane,mleko skondensowane,gostyńskie mleko skondensowane,

Puszkę z mlekiem wkładamy do rondla i zalewamy zimną wodą .Gotujemy do 3 godzin. Należy uzupełniać brakującą wodę.
Kiedy minie czas, wyjmujemy puszkę i odstawiamy do wystudzenia.
Masło ucieramy mikserem na puch. I dodajemy po łyżce mleka z puszki.
Powstanie masa, którą przekałdamy wafle.
Do masy możemy dodać advocata lub kakao.
Dociskamy na wierzchu czymś ciężkim i zostawiamy do zastygnięcia.

Smacznego!

wafle przekładane,mleko skondensowane,gostyńskie mleko skondensowane,

wafle przekładane,mleko skondensowane,gostyńskie mleko skondensowane,

1 komentarz:

  1. Jakie to musi być wspaniale słodkie i smakowite. Uwielbiam mleko skondensowane, a takie przekładane wafle to mój przysmak z dzieciństwa :) :D Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !