Wafle przekładane mlekiem skondensowanym


wafle przekładane,mleko skondensowane,gostyńskie mleko skondensowane,

To przepis dla początkujących w sferze wypieków. Przepis łatwy i szybki i smaczny.


Będziemy potrzebowali tylko trzech składników, takich jak
  • paczka wafli
  • 100 g masła
wafle przekładane,mleko skondensowane,gostyńskie mleko skondensowane,

Puszkę z mlekiem wkładamy do rondla i zalewamy zimną wodą .Gotujemy do 3 godzin. Należy uzupełniać brakującą wodę.
Kiedy minie czas, wyjmujemy puszkę i odstawiamy do wystudzenia.
Masło ucieramy mikserem na puch. I dodajemy po łyżce mleka z puszki.
Powstanie masa, którą przekałdamy wafle.
Do masy możemy dodać advocata lub kakao.
Dociskamy na wierzchu czymś ciężkim i zostawiamy do zastygnięcia.

Smacznego!

wafle przekładane,mleko skondensowane,gostyńskie mleko skondensowane,

wafle przekładane,mleko skondensowane,gostyńskie mleko skondensowane,

Komentarze

  1. Jakie to musi być wspaniale słodkie i smakowite. Uwielbiam mleko skondensowane, a takie przekładane wafle to mój przysmak z dzieciństwa :) :D Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za udostępnienie tego przepisu! Jest prosty i dlatego biorę się do roboty! Mleko w puszce już po obróbce termicznej, więc nie pozostaje mi nic innego jak szybko doprowadzić do smacznego zakończenia! Córka zażyczyła sobie " prawdziwego wafla", jako prezent urodzinowy! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Tego właśnie szukałam! Mój mąż uwielbia takie wafle, ale nie wiedziałam do końca, jak to zrobić. Wielkie dzięki :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!