Wafle przekładane mlekiem skondensowanym
To
przepis dla początkujących w sferze wypieków. Przepis łatwy i
szybki i smaczny.
Będziemy
potrzebowali tylko trzech składników, takich jak
- paczka wafli
- 100 g masła
- puszka mleka zagęszczonego u mnie gostyńskie
Puszkę
z mlekiem wkładamy do rondla i zalewamy zimną wodą .Gotujemy do 3
godzin. Należy uzupełniać brakującą wodę.
Kiedy
minie czas, wyjmujemy puszkę i odstawiamy do wystudzenia.
Masło
ucieramy mikserem na puch. I dodajemy po łyżce mleka z puszki.
Powstanie
masa, którą przekałdamy wafle.
Do
masy możemy dodać advocata lub kakao.
Dociskamy
na wierzchu czymś ciężkim i zostawiamy do zastygnięcia.
Smacznego!
Jakie to musi być wspaniale słodkie i smakowite. Uwielbiam mleko skondensowane, a takie przekładane wafle to mój przysmak z dzieciństwa :) :D Pozdrawiam ciepło :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za udostępnienie tego przepisu! Jest prosty i dlatego biorę się do roboty! Mleko w puszce już po obróbce termicznej, więc nie pozostaje mi nic innego jak szybko doprowadzić do smacznego zakończenia! Córka zażyczyła sobie " prawdziwego wafla", jako prezent urodzinowy! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńTego właśnie szukałam! Mój mąż uwielbia takie wafle, ale nie wiedziałam do końca, jak to zrobić. Wielkie dzięki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję szukałam przepisu uwielbiałam zrobione wafle przez moich Sp Teściów mam nadzieję, że chociaż w przybliżeniu będą smakowały. Dziękuję pozdrawiam
OdpowiedzUsuń