Ekspresowe ciasteczka z ziarenkami .Obłędnie cynamonowe!


To będą ekspresowe ciacha z ziarnami. Jak pieguski tylko zamiast czekolady..są ziarna. 



Cała masa ziarenek Cynamonowy Raj- ta paczuszka od Ziarenkowo zawiera prażony słonecznik, sezam, orzechy arachidowe,cynamon,kardamon, gozdziki. 



A dlaczego ekspresowe? Bo pieką się zaledwie 10-12 minut.
Ja zrobiłam dziś międzyczasie robiąc obiad, że tak powiem.

Składniki
-125 g miękkiego masła Masmal
-150 g cukru
-1 jajko
-łyżeczka płaska proszku do pieczenia
-175 g maki
-szczypta soli
-pół szklanki ziaren Cynamonowy Raj od Ziarenkowo


Do misy włóż cukier i masło, ucieraj do uzyskania jednolitej ,jasnopastelowej puszystej masy.Nastęnie dodaj jajko i dalej miksuj-ucieraj. Dodaj przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę.Mieszaj do połączenia składników. Dodaj pół szklanki nawet więcej, ziarenek Cynamonowy Raj. Im więcej ziaren tym ciastka zdrowsze i lepsze po prostu.






Wyciskaj dekoratorem na blache pokrytą papierem do pieczenia.

Włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz około 10-12 minut. Następnie wyciągnij i odłóż do ostygnięcia. 


Ja zapomniałam że ciastka rosną i nie zrobiłam duzych odstępów i się lekko dotykały. Jak widać wyżej...Jak się Wam to zdarzy to po wyciagnięciu z pieca od razu, takie miękkawe porozcinajcie i oddalcie od siebie, gdyż jak stwardnieja to..przy próbie odzielenia będą się kruszyć i łamać.


 Smacznego!




Jeśli potrzebujesz ziarenek prażonych, najwyższej jakości i w każdej ilości to zadzwoń pod nr.tel.
+48 733 926 555

lub napisz przez FB



Komentarze

  1. Odpowiedzi
    1. ..dokładnie Wikuś dokladnie! A przede wszystkim proste, zdrowe a o to w tym wszystkim chodzi.Pozdrawiam!

      Usuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!