Zaziarenkowany deser lodowy



Ciepło, gorąco, upał, tego nie da się nie zauważyć...No to co? No to lody!



Lody inne, lody ZAMIAST posiłku. Takie lody mogą zastąpic posiłek, gdyż zawierają ziarna, które są bogate we wszystko czego nampotrzeba. Daja super orzezwienie, wspaniale smakują i ie jesteśmy po nich „znowu” głodni!


Do lodów dodałam ziarenek prażonych Cynamonowy Raj od Ziarenkowo, gdyż jest to mieszanka gotowa, idealnie wyważona jeśli chodzi o smak, aromat, niczego tam nie brak, niczego tam nie jest za dużo. Kropka.

Wróćmy do lodów, potrzebne nam będą
-lody jakie chcecie
-syrop do deserów
-prażone ziarna od Ziarenkowo Cynamonowy Raj- w swoim składzie mają słonecznik,sezam,orzechy arachidowe,cynamon,kardamon,gozdziki.
-brzoskwinia
-arbuz
-suszona śliwka i listek bazylii, bo nie miałam mięty




Do pucharka lub szklanki włóż pokroojonego arbuza, posyp ziarnami,dodaj Twoje ulubione lody. 




Następnie polej syropem do deserów. 



Dodaj obrana ze skóreczki brzoskwinię. Posyp ziarenkami, pokrój sliwkę na paski i dodaj listek.



Smacznego. Szybko bo w taki upał to się ekspresowo rozpuszczają. Smak jest rewelacyjny, a przykryty lodami arbuz i ziarna lekko się „podmrażają” i mają super smak i chrupkość wartą polecenia!



Jeśli potrzebujesz ziarenek prażonych, najwyższej jakości i w każdej ilości to zadzwoń pod nr.tel.
+48 733 926 555

lub napisz przez FB




Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!