Wafle ryżowe z faszerowaną papryką
Wydaje
mi się , że jest to wyjątkowa przekąska, tak jak wyjątkowe są
wafle ryżowe Good Food Brazilian Barbecue!
Ale
żeby osiągnąć tę ekskluzywną przekąskę, należy troszkę
popracowac nad papryką, bo warto. To doskonały pomysł, by
zaskoczyć gości, by nie jeść chleba np.By sobie inaczej umilić
powszednie posiłki.
Wafle
już są.
Teraz
przygotować faszerowana paprykę.
Potrzebne
nam będą-
-czerwona
papryka przekrojona na pół. Usuń gniazda nasienne.
-cukinia
baby
-pomidor
-bazylia
-mielone
mięso- ja miałam ugotowane na parze wczesniej , więc je tylko
podsmażyłam
-natka
pietruszki
-czosnek
-sól,
pieprz
Oto
farsz do papryki.
Rozgrzej
oliwę, włoż mięso mielone, dodaj czosnek, pieprz oraz pomidor,
duś do miękkości aż całość nabierze ładnego koloru i zacznie
być aromatyczna.Dodaj bazylie, natke pietruszki. Na koniec plasterki
cieniutkie na pół przekrojone, naszej cukini baby oraz wydrążony
wcześniej z cukini miąższ.Wyłącz gaz i odłóż farsz do
miseczki.
Następnie
włóż „łódeczki” z papryki do naczynia do zapiekania. I do
każdej połówki paryki dodaj farsz cukiniowy.
Zacznij
zapiekać w piekarniku w temp. 195 stopni, dotąd aż wierzchnia
część farszu zacznie brązowieć. Nie zapomnij podlać papryki
odrobinką wody.
Wyciągnij
z piekarnika i odłóż na bok do wystudzenia, gdyż papryka
faszerowana cukinią w ten sposób jest genialna w smaku jak jest
chłodna po prostu.
Każdą
papryke połóż na waflu ryżowym.
Jeśli
masz ciepliwośc to zapiecz kilka malutkich ziemniaczków dodatkowo w
piekarniku. I podaj w ten sposób.
Smacznego!
dziękuję! I dobre dobre!
OdpowiedzUsuń