Wafle ryżowe z faszerowaną papryką


Wydaje mi się , że jest to wyjątkowa przekąska, tak jak wyjątkowe są wafle ryżowe Good Food Brazilian Barbecue!
Ale żeby osiągnąć tę ekskluzywną przekąskę, należy troszkę popracowac nad papryką, bo warto. To doskonały pomysł, by zaskoczyć gości, by nie jeść chleba np.By sobie inaczej umilić powszednie posiłki.




Wafle już są.


Teraz przygotować faszerowana paprykę.
Potrzebne nam będą-
-czerwona papryka przekrojona na pół. Usuń gniazda nasienne.
-cukinia baby
-pomidor
-bazylia
-mielone mięso- ja miałam ugotowane na parze wczesniej , więc je tylko podsmażyłam
-natka pietruszki
-czosnek
-sól, pieprz

Oto farsz do papryki.
Rozgrzej oliwę, włoż mięso mielone, dodaj czosnek, pieprz oraz pomidor, duś do miękkości aż całość nabierze ładnego koloru i zacznie być aromatyczna.Dodaj bazylie, natke pietruszki. Na koniec plasterki cieniutkie na pół przekrojone, naszej cukini baby oraz wydrążony wcześniej z cukini miąższ.Wyłącz gaz i odłóż farsz do miseczki.

Następnie włóż „łódeczki” z papryki do naczynia do zapiekania. I do każdej połówki paryki dodaj farsz cukiniowy.
Zacznij zapiekać w piekarniku w temp. 195 stopni, dotąd aż wierzchnia część farszu zacznie brązowieć. Nie zapomnij podlać papryki odrobinką wody.
Wyciągnij z piekarnika i odłóż na bok do wystudzenia, gdyż papryka faszerowana cukinią w ten sposób jest genialna w smaku jak jest chłodna po prostu.

Każdą papryke połóż na waflu ryżowym.
Jeśli masz ciepliwośc to zapiecz kilka malutkich ziemniaczków dodatkowo w piekarniku. I podaj w ten sposób.



Smacznego!


Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!