Pomysł na wegetariański obiad z Polsoja




Postanowiłam zaskoczyć dzisiaj kogoś. Wierzcie mi, był zaskoczony. Po uszy.
Gość jest typowym zjadaczem mięsa, który nie chce słyszeć od diatach wegetariańskich, bo według niego są nudne, mało treściwe, bez smaku czy aromatu. *nic bardziej mylnego !!!!

On musi mieć mięso i już. Postanowiłam go nabrać!
Użyłam do tego vege kiełbasek białych . Kiełbaski maja kształt kiełbas mięsnych, ale z mięsem nie mają nic wspólnego!



Vege kiełbaski białe Polsoja ,są ciekawą alternatywą dla tradycyjnych kiełbas i mięs. Mogą być wspaniałym dodatkiem do tradycyjnych polskich zup, takich jak żurek czy barszcz, jak również stanowić samodzielne danie. Vege kiełbaski białe najlepiej smakują na gorąco – po usmażeniu, zgrillowaniu lub upieczeniu. 
To produkt 100 % roślinny i ten nie ma osłonek.

Co zrobiłam? Obiad zrobiłam, przystaweczki zrobiłam. Wszystko z 4 sztuk kiełbasek białych.


Aby wydobyć aromat białej kiełbaski, postanowiłam ją zgrillować. Jako , że na 11 pietrze raczej trudno o grilla, użyłam patelni do grillowania. Podobny efekt, tyle, że bez dymu i we własnym domu nawet jeśli pada.


Potrzebnymi składnikami są

-vege kiełbaski białe Polsoja
-suszone pomidory
-oliwki
-jajo
-makaron ugotowany,zimny
-dużo koperku
-oliwa z oliwek, sól morska

Nastaw wody i ugotuj makaron,trzeba go następnie wychłodzić. Międzyczasie rozgrzej grill i ugrilluj Vege Kiełbaski białe Polsoja.


Wymieszaj makaron z jednym jajem, 



..dodaj soli morskiej i dużo koperku.
Na patelni dobrej jakości daj kroplę oliwy z oliwek i usmaż omlet z jaja i makaronu. Wyłóż na talerz, ale tylko połowę...i posyp koperkiem.



 Dodaj kiełbasek białych Polsoja i pokroojonego w paski suszonego pomidora.
Całość posyp koperkiem..



Drugą połowę omletu pokrój z trójkąty, nabij na wykalaczkę w towarzystwie suszonego pomidora i ulubionych oliwek, podawaj z marynowaną sałatką z warzyw, najlepiej domowej roboty.

Mój gość dostał takowe propozycje, zjadł, pomlaskał, zastanowił się...zapytał o te kiełbaski owszem...ale nie pod kątem mięsa! Zapytał o suszone pomidory itd.
Jak się dowiedział , że te białe kiełbaski są kompletnie bez mięsa, że są produktem 100% roślinnym, naturalnym i sojowym...to nie uwierzył. Miałam na szczęście opakowanie i..gość sobie to dokładnie przestudiował.
Doszedł sam do wniosku- że vege kiełbaski białe Polsoja są wysokiej jakości, i charakteryzują się wspaniałym smakiem oraz niską zawartością cukrów i tłuszczów nasyconych.


Kiełbaski mają wysoką zawartość białka , zachwycają nietuzinkowym smakiem i aromatem, idealne dla osób dbających o sylwetkę i zdrowo odżywiających się...a przede wszystkim SMAKUJĄ wybornie i są genialne ,aby nabrać z powodzieniem TAKIEGO mięsożercę!


Smacznego !

Jeśli jesteście głodni zmian i poprawy własnej kondycji...to polubcie Polsoja na Fb TUTAJ , gdyż znajdziecie tam wiele ciekawych inspiracji i porad na temat zdrowego odżywiania .




Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!