Zaziarenkowany sernik z lodami


Dałam sobie czadu , to pewne! Ale wcale się tym nie przejmuję, bo aby dbać o linię, trzeba tę linię mieć !
Dlatego my tu nie będziemy o dietach, my tu nie będziemy o figurach gadać, bo od tego matematyka jest...my tu sobie zrobimy wypasiony deserek..dla nas...dla gości.



W mojej propozycji użyłam znakomitych pozycji, które idelanie ze sobą współgrają, pasuja do siebie i się wzajemnie ...nie gryzą...ale są bardzo chrupiące!
Najpierw zrobiłam sernik, z tego przepisu 



 – prosty jak drut , warto go zrobic i wykorzystać na różne sposoby, gdyż wystarczy mały kawałek- sernik jest dość syty, wiejski powiedziałabym, pełnotłusty! Jak szaleć to szaleć.
Gałka lodów, Wasze ulubione.
Pozostałe kluczowe skladniki, które nadają charakteru chrupkiego całości to
  • Cynamonowy Raj od Ziarenkowo- cynamon w połączeniu z lodami i sernikiem – to trzeba spróbować!
  • Wiśnie suszone premium Skworcu ..w przyszłości zaleję je spirytusem, jak to robiła moja babcia!
  • Ananas kandyzowany Skworcu – wiecie , że ananas odchudza?
  • Kandyzowane mango Skworcu


Szybciutko trójkącik wychłodzonego w lodówce sernika, obok gałeczka lodów, wszystko ubrane ziarnami i bakaliami...


Wydaje mi się , że niejeden gość się zachwyci...

W połączeniu z lodami ziarna chrupia jeszcze bardziej, a kandyzowane lekko podmrożone owoce, przenosza na rajską wyspę , gdzie mimo piekielego upału można się orzezwić właśnie tak...




Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!