Wegetariańskie śniadanko do pracy
Dziś
po raz pierwszy miałam do czynienia z pasztetem 100% roślinnym
Polsoja. Trzymałam w dłoni, małe zgrabne pudełeczko .W
opinii wielu konsumentów jest to najsmaczniejsza na rynku
wegetariańskia pasta do pieczywa, razem z dwoma innymi smarowidłami,
ale o nich kiedy indziej .
Bogactwo
przypraw i ziołowych aromatów sprawiają, że smakują zarówno
jaroszom, jak i osobom o tradycyjnych gustach. Ja jestem osobą o
tradycyjnym guście i w diecie śródziemnomorskiej jest mięso,
lubię mięso , ..ale powiem szczerze, że jeśli chodzi o TEN
pasztet, to ja wolę TEN pasztet od innego , znanego mi pasztetu z
mięsa oddzielonego mechanicznie z kurcząt...brrrr...
Tradycyjny
pasztet sojowy składa się w 100% z surowców roślinnych. Za jego
pyszny, wyrazisty smak odpowiada bogactwo przypraw i ziołowych
aromatów. Nuta jałowca i gałki muszkatołowej sprawia, że pasztet
ten jest doskonale oceniany przez nawet najbardziej wymagających
konsumentów, którzy zazwyczaj wybierają pasztety mięsne. Produkt
jest bogaty w białko roślinne. Zawiera dodatek błonnika
pokarmowego i został przygotowany z soi niemodyfikowanej
genetycznie. Dla mnie osobiście o niebo lepszy tak pasztet , niż
pasztet mięsny! Konsystencja idealna do rozsmarowania!
Już sam skład zachęca do refleksji nad właśnym
stylem i ..być może nawet nad zmianą nawyków żywieniowych.
Jestem zaskoczona jak wspaniale został wyważony smak, żadna
przyprawa nie gryzie się z drugą, a dodatek pomidora i razowego
chleba na zakwasie tylko pogłębiają jego niebiański i aksamitny
smak. Pasztet idealnie rozsmarowuje się po chlebie, jest bardzo
wydajny! Można z niego zrobić śniadanie dla kilku osób. Ja
zrobiłam śniadanie na wynos!
Użyłam
chleba robionego w domu z tego przepisu
Posmarowałam
kromeczki pasztetem, dodałam oliwki, pomidora ...zamknęłam do
pojemnika ...i wyszłam z domu.
Po otwarciu pojemniczka kanapki były
w nienaruszonym stanie, a pasztet nie doprowadził do rozmoknięcia
pieczywa. Na pewno jest to pasztet dla ludzi , którzy podróżują-
opakowanie wystarczy, żeby się porządnie najeść, ale po otwarciu
może przetrwać 2 dni maksymalnie. To pozytywna informacja- dzięki
temu wiem, że nie został dodatkowo nadziany substancjami
trzymającymi go przy życiu.
Mnie
smakował, mamie smakował, dzieciom smakował.A to dla mnie jest
najważniejsze!
Jeśli
jesteście głodni zmian i poprawy własnej kondycji...to
polubcie Polsoja na
Fb TUTAJ ,
gdyż znajdziecie tam wiele ciekawych inspiracji i porad na temat
zdrowego odżywiania . Zapraszam również na oficjalną
stronę POLSOJA TUTAJ
Pyszna propozycja na zdrowe śniadanko :-)
OdpowiedzUsuńDokładnie! Pozdrawiam serdecznie!
UsuńMi osobiscie pasztet nie smakował ale każdy lubi co innego :)Zapraszam do udziału w akcji nie nudna kanapka ;)
OdpowiedzUsuńdziękuję!
UsuńWygląda jak pasztet normalny...dałabym sie nabrać!
OdpowiedzUsuń..ja dałabym sie nabrać również!
Usuńkochamten pasztet!
OdpowiedzUsuń..ja go polubiałm od razu...pasuje do kwaśnego, ostrego..pycha!
Usuńsuper..mniam! wygląda jak mięsny pasztet..złudzenie!
OdpowiedzUsuńdokładnie...tak wygląda, można się pomylić, ale mięska w nim brak totalnie !
Usuń