Śniadanie. Z władcą starożytnego Egiptu.
Dziś
przenoszę się do Egiptu. Do pięknych i obszernych komnat, do
zaskakującej przyrody, do świata niewyobrażalnie pięknych i
dostojnych budowli. Będę jadła w towarzystwie trzeciego faraona z
XIX dynastii , z królem Dolnego i Górnego Egiptu...
Z
Ramzesem .
I
to ...z RYK!
Dokładnie!
Składniki
na królewskie śniadanko to
-Ramzes
z Ryk
-bułeczka
-masełko
-pomidorek
-ogóreczek
gruntowy
-oliweczka
-zielona
sałata
Dla
dojrzewającego sera o
łagodnym, lekko orzechowym smaku oraz niepowtarzalnym
aromacie otrzymanym w procesie naturalnego wędzenia z pięknymi
oczkami...potrzeba iście królewskiej oprawy!
Delikatne
kromeczki mięciuśkiej, neutralnej bułeczki , posmarowanej
delikatnie wiejskim masełkiem, to iście dostojna oprawa dla
Ramzesa, a dodatek naturalnie wędzonej wiejskiej szynki, kruchej i
delikatnej jak faraońskie tancerki...doda Ramzesowi dodatkowego
blasku. Bo Ramzes Rycki lśni jak złoto..!
Kanapki
z Ramzesem są pyszne, wędzony smak ,jeśli nie przeniesie Was do
Egiptu, to na pewno do Ryk , skąd pochodzi.
Wartościowe,
syte i smaczne śniadanie dla każdego, kto ma bujną wyobraznię,
lubi wędrówki kulinarne i..potrzebuje dużo siły na spełnienie
marzeń...
Smacznego
!
O cholera, ta Mama strasznie rozpieszcza Księżniczkę! :) Pięknie wyglądają.
OdpowiedzUsuńWędzony aromat i smak - to jest to co uwielbiam.
Ps. dużo zdrówka!!!
...dziękuję...! Marysia chora, znów kolejne antybiotyki...ale angina jak angina...przejdzie przejdzie bo musi...!
Usuńpo wyglądzie choroby nie widać,kanapki takie kolorowe że wow,tylko oliwek nie lubię reszta mniam
OdpowiedzUsuń