Śniadanie. Z władcą starożytnego Egiptu.




Dziś przenoszę się do Egiptu. Do pięknych i obszernych komnat, do zaskakującej przyrody, do świata niewyobrażalnie pięknych i dostojnych budowli. Będę jadła w towarzystwie trzeciego faraona z XIX dynastii , z królem Dolnego i Górnego Egiptu...
Z Ramzesem .
I to ...z RYK!
Dokładnie!

Składniki na królewskie śniadanko to
-Ramzes z Ryk

-bułeczka
-masełko
-pomidorek
-ogóreczek gruntowy
-oliweczka
-zielona sałata

Dla dojrzewającego sera o  łagodnym, lekko orzechowym   smaku oraz niepowtarzalnym aromacie otrzymanym w procesie naturalnego wędzenia z pięknymi oczkami...potrzeba iście królewskiej oprawy!

Delikatne kromeczki mięciuśkiej, neutralnej bułeczki , posmarowanej delikatnie wiejskim masełkiem, to iście dostojna oprawa dla Ramzesa, a dodatek naturalnie wędzonej wiejskiej szynki, kruchej i delikatnej jak faraońskie tancerki...doda Ramzesowi dodatkowego blasku. Bo Ramzes Rycki lśni jak złoto..!



Kanapki z Ramzesem są pyszne, wędzony smak ,jeśli nie przeniesie Was do Egiptu, to na pewno do Ryk , skąd pochodzi.



Wartościowe, syte i smaczne śniadanie dla każdego, kto ma bujną wyobraznię, lubi wędrówki kulinarne i..potrzebuje dużo siły na spełnienie marzeń...


Smacznego !

Komentarze

  1. O cholera, ta Mama strasznie rozpieszcza Księżniczkę! :) Pięknie wyglądają.
    Wędzony aromat i smak - to jest to co uwielbiam.
    Ps. dużo zdrówka!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ...dziękuję...! Marysia chora, znów kolejne antybiotyki...ale angina jak angina...przejdzie przejdzie bo musi...!

      Usuń
  2. po wyglądzie choroby nie widać,kanapki takie kolorowe że wow,tylko oliwek nie lubię reszta mniam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!